Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2024 16:07

Την εικόνα της Παναγίας Βουλκανιώτισσας υποδέχθηκε η Μεσσήνη (βίντεο-φωτογραφίες)

Την εικόνα της Παναγίας Βουλκανιώτισσας υποδέχθηκε η Μεσσήνη (βίντεο-φωτογραφίες)

 

Την εικόνα της Παναγίας από τη μονή Βουλκάνου υποδέχθηκε σήμερα το πρωί Μεσσήνη, σε κλίμα ευλάβειας και θρησκευτικής συγκίνησης.

Η υποδοχή της εικόνας έγινε στο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής, στη βόρεια είσοδο της πόλης.

Ακολούθησε η καθιερωμένη λιτάνευση της εικόνας στους στρωμένους με άνθη και βασιλικούς δρόμους της Μεσσήνης, με τη συμμετοχή της μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού και της Δημοτικής Φιλαρμονικής και η εναπόθεσή της στο μετόχι της μονής Βουλκάνου, στην εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής, όπου θα παραμείνει για οκταήμερο προσκύνημα.

Της υποδοχής και της λιτανείας προέστησαν οι μητροπολίτες Θηβών και Λεβαδείας Γεώργιος, Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητος και Μεσσηνίας Χρυσόστομος, συνοδεία του κλήρου, εκπροσώπων της Πολιτείας, τοπικών αρχών και πλήθους πιστών.

Παρέστησαν οι βουλευτές Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης, Περικλής Μαντάς και Γιάννης Λαμπρόπουλος, η βουλευτής - υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Νάντια Γιαννακοπούλου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός, οι δήμαρχοι Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος και Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, αντιπεριφερειάρχες, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι Μεσσήνης, εκπρόσωποι στρατιωτικών αρχών και τοπικών φορέων.

Παράλληλα, σήμερα ξεκίνησε και το φημισμένο νησιώτικο πανηγύρι, με τις παράγκες να έχουν στηθεί στον χώρο της Πανηγυρίστρας, γύρω από το μετόχι της μονής Βουλκάνου, αλλά και σε δρόμους της περιοχής.