Σάββατο, 27 Αυγούστου 2016 09:27

Απόψε η 4η «Λευκή Νύχτα» στην Καλαμάτα - Το πρόγραμμα εκδηλώσεων

Απόψε η 4η «Λευκή Νύχτα» στην Καλαμάτα - Το πρόγραμμα εκδηλώσεων

Χιλιάδες κόσμος αναμένεται να πλημμυρίσει απόψε την Καλαμάτα, στην 4η «Λευκή Νύχτα», για να διασκεδάσει και να ψωνίσει από τα καταστήματα σε τιμές που θα έχουν... καταρρεύσει.

Ο δήμος και οι καταστηματάρχες της μεσσηνιακής πρωτεύουσας οργανώνουν μουσικές εκδηλώσεις σε αρκετά σημεία της κεντρικής πλατείας, των εμπορικών δρόμων και του Ιστορικού Κέντρου.

Η Καλαμάτα περιμένει κόσμο από όλο το νομό και την Πελοπόννησο, ακόμα κι από το Μεσολόγγι και το Αγρίνιο, όπως τόνισε ο δήμαρχος.

Οι πολιτιστικές-ψυχαγωγικές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 8 το βράδυ με μουσική περιοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας . 

Στις 8.30 βράδυ, στην κεντρική πλατεία θα πραγματοποιηθεί συναυλία με το συγκρότημα "Otherview" - ενώ στις 10, στην πλατεία 23ης Μαρτίου το συγκρότημα "Beat για beat" θα αποδώσει έντεχνο και ευρωπαϊκό τραγούδι. 

• Στην πλατεία Οθωνος, από τις 9.30, θα διοργανωθεί παραδοσιακό χορευτικό γλέντι με τοπικούς συλλόγους - ενώ έντεχνο πρόγραμμα θα παρουσιάσει το συγκρότημα "Εκτός Απροόπτου" στις 11 το βράδυ.

Εκδηλώσεις όμως θα διοργανώσουν, σε συνεργασία με το δήμο, και ιδιώτες, σύλλογοι και καταστηματάρχες, σε 20 κεντρικά σημεία της πόλης:

Πεζόδρομος Αμφείας - Ιστορικό Κέντρο, 8 μ.μ. Street party με DJ & Happenings. 

Πεζόδρομος Ιατροπούλου, 8 μ.μ., ζωντανή μουσική Jazz - Soul - Funky - 11 μ.μ., μουσική DJ & Happenings.

Σιδηροδρομικού Σταθμού & Αντωνοπούλου, 9 μ.μ., Karaoke Party & μουσική DJ.

Αριστομένους & Κολοκοτρώνη, 9.30 μ.μ., αθλητικές επιδείξεις τραμπολίνο από το Σύλλογο Αθλος.

Βασ. Σοφίας & Αριστομένους, 9.30 μ.μ., μουσική DJ & "Μαλλί της γριάς".

Γερμανού & πλ. 23ης Μαρτίου, 10 μ.μ., Latin Party "Vive Bailando".

Φραντζή 8 μ.μ., μουσική DJ και κεράσματα.

Αναγνωσταρά & Χρ. Κουμάντου, 9 μ.μ., μουσική DJ και κεράσματα.

Τέρμα Ιατροπούλου - κεντρική πλατεία (νότιο σιντριβάνι), 8 μ.μ., αθλητικές δραστηριότητες βόλεϊ - στίβου - μπάσκετ από τους Συλλόγους Ακρίτας & Καλαμάτα BC.

Αριστομένους 16 & Κολοκοτρώνη, 9 μ.μ., δραστηριότητες για παιδιά.

Πεζόδρομος Μπενάκη - Ιστορικό Κέντρο, 9 μ.μ., έντεχνη ζωντανή μουσική.

Βασ. Ολγας & Αριστοδήμου, 9 μ.μ., μουσική DJ & κεράσματα.

Βαλαωρίτου & Ανδρέα Σκιά, 9 μ.μ., μουσική DJ & Happenings.

Αριστομένους & Νικηταρά, 9 μ.μ. , δραστηριότητες - παιχνίδια για νέους.

Νικηταρά - Αβίας & Αναγνωσταρά, 9 μ.μ., ζωντανή μουσική - παραδοσιακά κεράσματα.

Κολοκοτρώνη & Αναγνωσταρά, 9 μ.μ., μουσική DJ - επίδειξη μόδας νυφικών.

Πλ. 23ης Μαρτίου, 9 μ.μ., ζωγραφική για παιδιά.

Στοά Αριστομένους 65 (έναντι παλαιάς Αστυνομίας), μουσική & κεράσματα.

Αναγνωσταρά & πλ. 23ης Μαρτίου, 9 μ.μ., μουσική, χορός, κεράσματα "Just Dance".

Κεντρική πλατεία, 9 μ.μ., στο βόρειο σιντριβάνι η Λέσχη Αρχιμαγείρων θα προσφέρει ζυμαρικά μαγειρεμένα με παραδοσιακή συνταγή.

 

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Για την ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών της Καλαμάτας, σε μεγάλο μέρος του κέντρου της πόλης θα απαγορευτεί η κυκλοφορία των οχημάτων.

Προβλέπεται να ισχύσουν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, από τις 8 σήμερα το βράδυ μέχρι τις 5 αύριο το πρωί:

1) Απαγόρευση της κυκλοφορίας και της στάθμευσης παντός είδους οχημάτων στις οδούς: Κροντήρη. Αριστομένους από Κροντήρη έως και Βασ. Κωνσταντίνου. Βασ. Γεωργίου από Φαρών έως Αριστομένους. Φραντζή από Αριστομένους έως Σιδηροδρομικού Σταθμού. Ανδρέα Σκιά από Βασ. Γεωργίου έως Βαλαωρίτου. Αναγνωσταρά. 23ης Μαρτίου από Αρτέμιδος έως Χρυσοσπάθη (Αριστοδήμου). Υπαπαντής από Μητροπολίτου Μελετίου έως Σταδίου. Νέδοντος από 23ης Μαρτίου έως Κροντήρη. Κολοκοτρώνη από Νέδοντος έως Αναγνωσταρά.

2) Απαγόρευση της κυκλοφορίας παντός είδους οχημάτων στις οδούς: Ανδρέα Σκιά από Βασ. Σοφίας έως Βασ. Ολγας. Σταδίου από Φαρών έως Χρυσοσπάθη (Αριστοδήμου). Ασκληπιού από Βασ. Ολγας έως Βασ. Γεωργίου. Βασ. Σοφίας από Αριστοδήμου έως Αριστομένους. Αριστοδήμου από Π. Καίσαρη έως Βασ. Γεωργίου. Αριστοδήμου από Βασ. Ολγας έως Βασ. Γεωργίου. Ξενοφώντος από Ψαρών έως Αριστομένους. Στις οδούς που περικλείονται στην περιοχή μεταξύ Αριστομένους, 23ης Μαρτίου, Αναγνωσταρά και Βασ. Γεωργίου. Στις κάθετες οδούς μεταξύ Αριστοδήμου και Αναγνωσταρά που έχουν κατεύθυνση προς Αναγνωσταρά.

 

ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΔΩΡΕΑΝ

Για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών θα λειτουργήσουν 3 μεγάλα πάρκινγκ χωρίς χρέωση, στη δυτική πλευρά της πόλης: στο ΒΙΟΠΑ, στο κατάστημα "Metro" και στο κατάστημα "Lidl", όλα με πρόσβαση στη Νέα Είσοδο. 

 

Από τα πάρκινγκ αυτά, το Αστικό ΚΤΕΛ Καλαμάτας θα μεταφέρει το κοινό δωρεάν στο κέντρο της πόλης, με δρομολόγια ανά μισή ώρα με επιστροφή, από τις 8 σήμερα το βράδυ έως τις 3 το πρωί της Κυριακής, προς και από το κέντρο της πόλης (Δημαρχείο, οδός Αρτέμιδος).