Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου 2016 16:41

Η "Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση" στις εκλογές του Εργατικού Κέντρου 

Γράφτηκε από την

Η "Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Εργαζομένων" που κατέρχεται στις εκλογές του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, 4 και 5 Δεκεμβρίου, στοχεύει στην ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος μακριά από κομματικές και κυβερνητικές δεσμεύσεις, με μόνο γνώμονα την προώθηση και ανάδειξη των συμφερόντων των εργαζομένων.

Αυτό τονίστηκε χθες σε συνέντευξη Τύπου, όπου παρουσιάστηκαν οι κυριότερες θέσεις της παράταξης.

Ο Γιώργος Κανέλης, υποψήφιος της παράταξης, γραμματέας στην απερχόμενη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, επεσήμανε πως «μόνο ενωμένοι και χωρίς κομματικές ή κυβερνητικές δεσμεύσεις, μπορεί το συνδικαλιστικό κίνημα να ξαναγίνει δυνατό και να μπορέσει να ανατρέψει τη μνημονιακή λαίλαπα των τελευταίων ετών που έχει θερίσει τις εργατικές κατακτήσεις ενός αιώνα», επεσήμανε ο Γ. Κανέλης.

Αφού ενημέρωσε για τις παρεμβάσεις της παράταξης στην απερχόμενη διοίκηση του Ε.Κ. που ήταν δεύτερη δύναμη, σημείωσε, μεταξύ των στόχων - διεκδικήσεων: Την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ. Τις ελεύθερες συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Την υποχρεωτική διαιτησία ΟΜΕΔ. Τον περιορισμό και εξάλειψη της μερικής απασχόλησης και της εκ περιτροπής εργασία. Κοινωνική ασφάλιση και αξιοπρεπείς συντάξεις για όλους.

Η Μαρία Μήτση παρατήρησε ότι «όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις με σκιώδεις διαπραγματεύσεις κατάφεραν να ανατρέψουν όλα τα εργασιακά δικαιώματα και το μέλλον δε θα καλυτερέψει». Ανέφερε πως «το συνδικαλιστικό κίνημα παραπαίει, είναι σε θέση άμυνας» και παρατήρησε ότι «στο συνδικαλιστικό χώρο δεν επιτρέπονται οι μικροπολιτικές».

Κατέληξε ότι «στόχος μας είναι να υπερασπιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις τα  δικαιώματα των εργαζομένων».