Σάββατο, 03 Δεκεμβρίου 2016 19:21

Ο Ερυθρός Σταυρός Καλαμάτας ευχαριστεί τους εθελοντές 

Ο Ερυθρός Σταυρός Καλαμάτας ευχαριστεί τους εθελοντές 

Ευχαριστίες προς τους εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού απευθύνει η διοίκηση του Τμήματος Καλαμάτας του Ε.Ε.Σ. με ανακοίνωσή της.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση -που υπογράφουν ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας του Τμήματος, Αντώνης Μαδούρος και Πάνος Κοσμόπουλος αντίστοιχα- αναφέρονται τα εξής:

«Μια από τις θεμελιώδεις αρχές του Ερυθρού Σταυρού είναι ο εθελοντισμός. Ο εθελοντισμός είναι στάση ζωής και συνδέεται με τις πιο υψηλές αρετές και αξίες της ανθρώπινης ύπαρξης. Οι καταστάσεις βίας, οι φυσικές καταστροφές, η πείνα, οι αρρώστιες και οι διακρίσεις αποτελούν την πραγματικότητα του ανθρωπιστικού μας τοπίου.

Ο εθελοντής είναι ο άνθρωπος αυτός που προσφέρει ανιδιοτελώς στην κοινωνία και στους συνανθρώπους του, μέσα από δράσεις ανθρωπιστικού χαρακτήρα αγάπη, βοήθεια και φροντίδα χωρίς να περιμένει κανένα αντάλλαγμα.

Σε καθημερινή βάση, οι Εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού του Τμήματος Καλαμάτας βρίσκονται με απόλυτη διακριτικότητα και με πνεύμα αλληλεγγύης, όπου υπάρχει ανάγκη. Βρίσκονται κοντά στην τρίτη ηλικία, σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, παρέχουν Πρώτες Βοήθειες, συμμετέχουν σε προγράμματα πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας και Αγωγής Υγείας, συμμετέχοντας σε επισιτιστικά προγράμματα, σε κοινωνικά ιατρεία, σε προγράμματα ανακούφισης προσφύγων και σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, βασιζόμενοι πάντα στις θεμελιώδεις αρχές του Ερυθρού Σταυρού.

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας Εθελοντισμού, που εορτάζεται την 5η Δεκεμβρίου, θα θέλαμε και δημόσια να απευθύνουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Εθελοντές του Τμήματος Καλαμάτας Ερυθρού Σταυρού, θέλοντας να δείξουμε την εκτίμησή μας σε κάθε είδους μορφή εθελοντικής προσφοράς».