Σάββατο, 03 Δεκεμβρίου 2016 10:10

Ορκίστηκαν 740 νεοσύλλεκτοι στο 9ο Σύνταγμα Πεζικού στην Καλαμάτα (φωτογραφίες-βίντεο)

Ορκίστηκαν 740 νεοσύλλεκτοι στο 9ο Σύνταγμα Πεζικού στην Καλαμάτα (φωτογραφίες-βίντεο)

Τον όρκο προς την πατρίδα έδωσαν χθες οι 740 νεοσύλλεκτοι οπλίτες του 9ου Συντάγματος Πεζικού της Στ’ ΕΣΣΟ του 2016, στο στρατόπεδο "Παπαφλέσσα", στην Καλαμάτα. 

Στην εκδήλωση το ΓΕΣ εκπροσώπησε ο διοικητής ΔΥΒ (Διοίκησης Υποστήριξης Βάσης) - ταξίαρχος Πέτρος Μελέτης και τον υπουργό Εθνικής Αμυνας ο ταξίαρχος της Πολεμικής Αεροπορίας Παναγιώτης Γεωργόπουλος. Του θρησκευτικού τυπικού προέστη ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ενώ την ημερήσια διαταγή ανέγνωσε ο διοικητής του Συντάγματος - συνταγματάρχης Αναστάσιος Κολέζας.

«Να είστε υπερήφανοι, γιατί υπηρετείτε την πατρίδα των ηρώων», είπε ο κ. Κολέζας, ενώ ο κ. Μελέτης σημείωσε: «Να τηρείτε με ευλάβεια τον όρκο που δώσατε. Φανείτε δυνατοί σε όποια δυσκολία προκύψει, κατά τη διάρκεια της θητείας σας».

Παραβρέθηκαν η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, ο δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας Ηλίας Γυφτέας ως εκπρόσωπος του δημάρχου, ο αντιδήμαρχος Μεσσήνης Σπύρος Κρασσακόπουλος, εκπρόσωποι φορέων και αρχών και πλήθος συγγενών και φίλων των νεοσυλλέκτων από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές της χώρας.

Δεκαέξι από τους νεοσύλλεκτους έδωσαν πολιτικό όρκο. 

Γ.Σ.