Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2011 14:09

Κοινή Δράση: Δεν χρωστάμε, δεν πληρώνουμε

Γράφτηκε από την




Οργή; Θυμός; Απόγνωση; Αγανάκτηση; Όλα αυτά και πολλά ακόμα είναι τα συναισθήματα που νιώθουμε τους τελευταίους μήνες. Η εξαθλίωση και η φτώχεια είναι ήδη εδώ. Η χώρα πουλιέται όσο κι όσο, κυβερνούν πλέον υπάλληλοι της τρόικας, υπηρέτες πολυεθνικών και τραπεζικών ομίλων. Η χρεοκοπία έχει ήδη ξεκινήσει. Το μαρτύριο της σταγόνας (ή της δόσης) γονατίζει την αξιοπρέπεια μας, τους κόπους δεκαετιών, τα όνειρα και τις ελπίδες γενιών. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.
Μοιράζουν πόνο και δυστυχία
Τα νέα μέτρα της παράνομης κυβέρνησης Παπανδρέου-Βενιζέλου-Τρόικας δίνουν την χαριστική βολή σε χιλιάδες οικογένειες. Μειώνουν δραματικά το βιοτικό επίπεδο. Την ίδια στιγμή που με φωτιά και σίδερο θέλουν να μας πάρουν και τα τελευταία χρήματα που πήγαιναν για το φαγητό μας, την ένδυση μας, το νοίκι και το γαλα του παιδιού μας, την ίδια στιγμή ο Ε. Βενιζέλος δηλώνει πως θα … “συζητήσει” με τους εφοπλιστές για το κατά πόσο μπορούν και αυτοί να …συνεισφέρουν στην κρίση! Μας κοροϊδεύουν κατάμουτρα! Η συμμορία που κυβερνά δεν έχει πέτσα πάνω της!
Αυτοί διαλεξαν στρατόπεδο. Διαλέγουμε κι εμείς!
Διάλεξαν να είναι με το στρατόπεδο των τοκογλύφων (θα πληρώσουμε έως το τελευταίο ευρώ λέει συνεχώς ο πρωθυπουργός) και όχι με το πλευρό του ελληνικού λαού (θα πληρώσετε ό,τι μας ζητήσουν λέει ο Βενιζέλος).
Δεν έμαθαν τίποτα από τις πλατείες. Δεν έβαλαν μυαλό από τα διαρκή γιουχαίσματα των στελεχών τους και τις μούτζες. Έφτασαν τόσο κοντά στο να πέσουν και παρ’ όλα αυτά συνεχίζουν με ακόμα πιο σκληρά και άδικα μέτρα.
Αγαπητοί συμπολίτες, δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο. Κάθε μέρα που συνεχίζεται αυτή η νέα καθεστωτική φαση που εγκαινιαστηκε με το μνημόνιο και την εισβολή της τρόικας στην χώρα πολλαπλασιάζονται οι φτωχοί, οι άνεργοι, οι απελπισμένοι νέοι, οι άνθρωποι που μαζεύουν τα πράγματά τους και αναζητούν τύχη σε άλλες χώρες.
Αγαπητοί συμπολίτες, ο αγώνας που πρέπει να δώσουμε είναι δύσκολος αλλα μπορεί και πρέπει να κερδηθεί. Δεν είναι ζήτημα μόνο δικαιοσύνης αλλα επιβίωσης. Οι πλατείες έδειξαν ένα δρόμο αντίστασης, έφεραν για μερικές βδομαδες την κοινωνία στο προσκήνιο. Στοχοποίησαν το πολιτικό σύστημα της χρεωκοπίας, της διαφθοράς, της ατιμωρησίας, της σύγχρονης αποικιοκρατίας. Ένιωσε ο καθένας μας ότι δεν είναι μόνος του. Νιώσαμε να έχουμε δύναμη.
Να διαθέσουμε ξανά τη μεγαλύτερή μας δημιουργικότητα και ενέργεια, να αυτοοργανωθούμε, η αλληλεγγύη μας να γκρεμίσει τον κυνισμό τους.
Η συμμετοχή όλων μας σε ένα πλατύ ενωτικό κίνημα άρνησης πληρωμής των χαρατσιών, μπορεί να είναι το πρώτο βήμα. Η συλλογική άρνηση και η οργάνωσή μας μπορεί να μας σώσει από αυτή την κοινωνική λεηλασία και να δημιουργήσει τους όρους για έναν ξεσηκωμό για δημοκρατία, ανεξαρτησία, κοινωνική δικαιοσύνη.
Δεν περισσεύει κανείς!
Δεν χρωστάμε, δεν πληρώνουμε!
Να ξεσηκωθούμε και να τους διώξουμε! Όλοι μαζί μπορούμε!
κίνηση συντονισμού πολιτών ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ
www.kdrasi.wordpress.com / kdrasi@gmail.com
επικοινωνία: Κορινθία 6977137090, Αργολίδα 6946901764, Αρκαδία 6944774005, Λακωνία 6932619014, Μεσσηνία 6973226578


NEWSLETTER