Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017 16:05

Διάλεξη για την αλήθεια, τα ψέματα και τη φαντασία στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Διάλεξη για την αλήθεια, τα ψέματα και τη φαντασία στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Διάλεξη της αναπληρώτριας καθηγήτριας του Πανεπιστημίου της Ρουέν Isabelle Gassino με θέμα «Αλήθεια, ψέματα και φαντασία στην εποχή της δεύτερης Σοφιστικής», θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 6 μ.μ., στο αμφιθέατρο "Ν. Πολίτης" της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στην Καλαμάτα.

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Αρχαία Ελληνική Φιλολογία» του Τμήματος Φιλολογίας.

Βιογραφικό της ομιλήτριας

Η Isabelle Gassino γεννήθηκε στο Παρίσι το 1969. Σπούδασε Κλασική Φιλολογία στην Ecole Normale Superieure. Το 2000 ολοκλήρωσε τη διδακτορική της διατριβή στη Σορβόνη με θέμα τη θεατρικότητα των έργων του σατιρικού συγγραφέα Λουκιανού. Το 2008 έλαβε πτυχίο Νέας Ελληνικής Φιλολογίας από το Πανεπιστήμιο του Μονπελιέ. Από το 2014 κατέχει την έδρα της Ελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου της Ρουέν. Οι δημοσιεύσεις της αφορούν κυρίως στη Λογοτεχνία της Αυτοκρατορικής Εποχής των πρώτων μεταχριστιανικών αιώνων. Ταξιδεύει συχνά στην Ελλάδα και μιλάει άπταιστα νέα ελληνικά.