Τετάρτη, 03 Μαϊος 2017 08:11

Εκδήλωση για την επέτειο της ναυμαχίας της Μεθώνης 

Εκδήλωση για την επέτειο της ναυμαχίας της Μεθώνης 

 

Την επέτειο της ναυμαχίας της Μεθώνης τίμησε την Κυριακή 30 Απριλίου ο Δήμος Πύλου - Νέστορος, εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση του δήμου.

Ειδικότερα, την Κυριακή το απόγευμα, στην πλατεία Γρηγορίου Επισκόπου, μπροστά στο μνημείο, εψάλη επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε κατάθεση στεφανιών, τήρηση ενός λεπτού σιγής στην μνήμη των πεσόντων και ανάκρουση του Εθνικού Υμνου από τη Δημοτική Φιλαρμονική.

Στη συνέχεια, οι επίσημοι μετέβησαν στο Πνευματικό Κέντρο της Μεθώνης, όπου ο ο διευθυντής του Δημοτικού «Γεωργακοπούλειου» Σχολείου Μεθώνης Διονύσης Ψαλίδας εκφώνησε πανηγυρικό, ενώ η τελετή ολοκληρώθηκε με απαγγελίες ποιημάτων από μαθητές του σχολείου και τραγούδια από την χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεθώνης.

Στη συνέχεια ο κόσμος περιηγήθηκε στην έκθεση ιστορικών κειμηλίων της Μεσσηνίας -που θα παραμείνει επισκέψιμη μέχρι και τις 7 Μαΐου-, υπεύθυνος της οποίας είναι ο Χρήστος Κατσαμπάνης. Η εκδήλωση έκλεισε με την αναπαράσταση της πυρπόλησης του αιγυπτιακού στόλου στην παραλία.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, οι αντιπεριφερειάρχες Ελένη Αλειφέρη και Περικλής Μαντάς, οι αντιδήμαρχοι Γιάννης Ρούσσος, Λεωνίδας Γαϊτάνης και Γιάννης Σαρδέλης, η πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Μεθώνης Κωνσταντίνα Καζά και τα μέλη του, ο τ. δήμαρχος Μεθώνης Ηρακλής Μιχελής, ο διοικητής του Α.Τ Πύλου Δημήτρης Ροΐδης, ο υπολιμενάρχης Πύλου Λεωνίδας Κουκούτσης, οι πολιτευτές Μίλτος Χρυσομάλλης και Λεωνίδας Φιλιππόπουλος και πολύς κόσμος από την ευρύτερη περιοχή.