Σάββατο, 20 Μαϊος 2017 20:20

Ενημερωτική εκδήλωση για τον αυτισμό στην Καλαμάτα

Ενημερωτική εκδήλωση για την κατανόηση και αντιμετώπιση των ατόμων με αυτισμό διοργανώνουν την επόμενη Παρασκευή 26 του μήνα, η Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας, ο Δήμος Καλαμάτας και ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό του νομού.

Η εκδήλωση θα γίνει στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, στις 7 μ.μ., με κεντρική ομιλήτρια την παιδοψυχίατρο Βάγια Παπαγεωργίου, η οποία θα αναπτύξει το θέμα "Κατανόηση και αντιμετώπιση των ατόμων με διαταραχή αυτιστικού φάσματος (ΔΑΦ). Η προσέγγιση των Σωμάτων Ασφαλείας". 

Πρόκειται για μια ανοιχτή στο κοινό εκδήλωση, η οποία απευθύνεται εκτός από τους αστυνομικούς και τους γονείς και σε όποιον άλλον ενδιαφέρεται να την παρακολουθήσει. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Βάγια Παπαγεωργίου είναι μια παιδοψυχίατρος με διεθνή αναγνώριση, ειδικευμένη στις διαταραχές αυτιστικού φάσματος και η προσέγγιση που θα κάνει δεν αφορά αποκλειστικά τα Σώματα Ασφαλείας, αφορά γενικότερα τις επαφές που μπορεί να έχουν τα άτομα με αυτισμό μέσα στην κοινότητα και τις διάφορες υπηρεσίες. Εκτός από την κεντρική ομιλήτρια παρουσιάσεις θα γίνουν και από την πολυκλαδική θεραπευτική ομάδα του Κέντρου Ημέρας Παιδιών και Εφήβων με Αυτισμό, που λειτουργεί υπό την αιγίδα του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Μεσσηνίας. 

Ν.Κ.