Πέμπτη, 01 Ιουνίου 2017 16:15

Η πεθερά του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και η συμμαθήτριά της από την Καλαμάτα

Η πεθερά του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και η συμμαθήτριά της από την Καλαμάτα

Μία ιστορία της οικογένειας Μητσοτάκη από την Καλαμάτα ήρθε στο φως μέσα από τη συνέντευξη, που παραχώρησε τον Απρίλιο 2016 στην Athens Voice - και ήρθε και πάλι στην επικαιρότητα - η εγγονή του εκλιπόντος πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, Αλεξία Μπακογιάννη.

Η κ. Μπακογιάννη στη συνέντευξη ανέδειξε διάφορες πτυχές της ζωής του παππού της και σε κάποιο σημείο αναφέρθηκε στην πεθερά του Ντόρα, μητέρα της αείμνηστης Μαρίκας και για τη συνάντησή του με μία συμμαθήτριά της σε περιοδεία του στην Καλαμάτα.

Για το περιστατικό αυτό η Athens Voice γράφει:

"H πεθερά του λεγότανε Ντόρα Γιαννούκου, η περίφημη Νονίκα, είχε ένα μόνο παιδί, τη Μαρίκα (τη γιαγιά μου). Ήτανε κοκέτα της εποχής και δεν έλεγε ποτέ την ηλικία της. Πέθανε κάπου 103, εικάζουμε, αλλά δεν είμαστε και σίγουροι, γιατί είχε τη μεγάλη τύχη στους βομβαρδισμούς του Πειραιά στον Β΄ Παγκόσμιο να καούν τα αρχεία στο ληξιαρχείο, οπότε ήταν ελεύθερη να λέει ό,τι θέλει. Ο παππούς μου ισχυριζόταν ότι το απέκρυβε γιατί μάλλον ήταν μεγαλύτερη από τον άνδρα της κι εκείνη την εποχή δεν ήταν πρέπον, οπότε έλεγε πολλά ψέματα ως προς αυτό. Της λέγαμε «έλα, πες μας, βρε Νονίκα, πόσο χρονών είσαι;» και απαντούσε «ε, τώρα, πουλάκι μου, άμα έχεις πατήσει τα 58, δεν είναι για να το λες», με πατημένα τα 88 μπορεί και τα 90! Ήταν το μεγάλο μυστικό της οικογένειας και όλοι μα όλοι τρωγόμαστε να μάθουμε την αληθινή ηλικία της Νονίκας. 
Γύρω στο 89, νομίζω, ο παππούς μου πάει περιοδεία, κάπου στην Καλαμάτα. Καθώς περιοδεύει, χαμός, κόσμος δεξιά και αριστερά, φωνάζουν, τον χαιρετάνε, τον αγκαλιάζουν, γυναίκες πέφτουν επάνω του, τον φιλάνε, ήτανε κι άλλες εποχές, τον ραίνουνε με λουλούδια, κουστωδία από πίσω 250 άτομα, τα πάντα όλα. Και ξαφνικά έτσι όπως προχωράει ξεχωρίζει τη φωνή μιας κυρίας που του φωνάζει: «Κύριε Πρόεδρε, κύριε Πρόεδρε, εγώ ήμουν και συμμαθήτρια της πεθεράς σας». Αυτό ήταν! Σταματάει ο παππούς μου τους πάντες, μα τους πάντες, χαμός, στοπ, πέφτουν επάνω του οι από πίσω, πανικός… Γυρίζει προς τη γυναίκα: «Τι λέτε, κυρία μου, αλήθεια; Πολύ χαίρομαι που σας γνωρίζω, είσαστε συμμαθήτριες με την Ντόρα ε; Και πότε ήταν αυτό;» Η γυναίκα χαμηλώνει το κεφάλι και λέει «Ε, αυτά θα λέμε τώρα, κύριε Πρόεδρε;»… Γυρίζει στο σπίτι ο παππούς και μας διηγείται το περιστατικό. Πέφτουμε 5 γυναίκες πάνω του. «Μα είναι δυνατόν, ρε παππού;». Κι αυτός συγκαταβατικά και νικημένος: «Μα, έκανα ότι μπορούσα, σταμάτησα τους πάντες, διέκοψα την πορεία, την ρώτησα, πώς να το πω αλλιώς;»"

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη, που παραχώρησε η Αλεξία Μπακογιάννη στην δημοσιογράφο Σταυρούλα Παναγιωτάκη ΕΔΩ