Κυριακή, 11 Ιουνίου 2017 22:50

Διευκρινίσεις για την κλοπή από το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την

Το περιστατικό με την κλοπή πορτοφολιού υπαλλήλου του Αρχαιολογικού Μουσείου Μεσσηνίας απο δύο τσιγγανόπουλα, υπό την καθοδήγηση του πατέρα τους (ο οποίος και συνελήφθη), περιγράφει με λεπτομέρειες σε επιστολή της προς την "Ε" η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας.

Σημειώνεται πως, όταν γράφτηκε το περιστατικό της κλοπής στην εφημερίδα, το πορτοφόλι δεν είχε βρεθεί, ενώ η αναφορά μας δεν ήταν εκτενής και λεπτομερής όπως αυτή που έστειλε προς δημοσίευση η Εφορεία Αρχαιοτήτων.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 

Αναλυτικά, η επιστολή έχει ως εξής:

«Σχετικά με πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας σας που κυκλοφόρησε την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017, με τίτλο: "Εβαζε τα παιδιά του να κλέβουν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Mεσσηνίας", σας γνωρίζουμε ότι η κλοπή δεν έγινε από δράστες που εισήλθαν σε χώρο ή γραφείο του Αρχαιολογικού Μουσείου, αλλά εκτός του κτηρίου επί της οδού Αγ. Ιωάννου. Ειδικότερα οι δράστες, δύο μικρά παιδιά Ελληνα, σκαρφάλωσαν στην εξωτερική πλευρά παραθύρου του Εργαστηρίου Συντήρησης του Μουσείου αρμοδιότητας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας και έβαλαν τα μικρά τους χέρια ανάμεσα στα σιδερένια προστατευτικά κιγκλιδώματα του παραθύρου που είχε ανοιχτεί για αερισμό. Με αυτόν τον τρόπο, τα παιδιά κατάφεραν να πάρουν το πορτοφόλι από την τσάντα υπαλλήλου του Μουσείου λίγο πριν από την αναχώρησή της από το χώρο εργασίας το μεσημέρι της 1ης Ιουνίου στις 3.5 μ.μ.

Ολες οι ενέργειες των δραστών πλησίον του Ιερού Ναού των Αγ. Αποστόλων όσο και η αποχώρησή τους από το τέρμα της οδού του Αγ. Ιωάννου πλησίον του Μουσείου, καταγράφηκαν με λεπτομέρεια από τις εξωτερικές κάμερες ασφαλείας του Μουσείου και οδήγησαν άμεσα στη σύλληψή τους, καθώς όλο το περιστατικό είχε καταγραφεί διεξοδικά στις κάμερες, οι οποίες παρείχαν το αποδεικτικό υλικό για την ταύτιση, σύλληψη και την απόδοση ευθυνών στους δράστες της κλοπής. Το πορτοφόλι ανευρέθηκε αργότερα σε σημείο του ποταμού Νέδοντα, ύστερα από την υπόδειξη και την κατάθεση των μικρών δραστών στις αστυνομικές αρχές».