Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2011 14:39

"Κάνε την εκπομπή σου" στην ΕΡΑ Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Συνεχίζονται αύριο Τρίτη (08:00 - 09:00 μ.μ.) από το ραδιόφωνο του Δεύτερου Προγράμματος της ΕΡΑ, οι μεταδόσεις των καλύτερων εκπομπών του «Κάνε την εκπομπή σου», που μέσω της συγκεκριμένης δράσης δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να γίνουν παραγωγοί και να εκφραστούν από τις συχνότητες των 19 Περιφερειακών Σταθμών της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.
Αύριο, το «Κάνε την εκπομπή σου» του Δευτέρου Προγράμματος, ξεκινά από την Καλαμάτα, όπου η Ειρήνη Χριστοφίδου, φιλοξενούμενη του τοπικού ραδιοσταθμού της ΕΡΑ, αποφασίζει να μας γνωρίσει μουσικά την Αφρική. Στα επόμενα 30 λεπτά, η ακροάτρια της ΕΡΑ Καλαμάτας θα μας δώσει ένα -μικρό έστω- δείγμα της τεράστιας μουσικής ποικιλίας αυτής της ηπείρου. Να σημειωθεί ότι αυτή είναι η δεύτερη εκπομπή που μεταδίδεται από το Β’ πρόγραμμα και τους 19 Περιφερειακούς Σταθμούς της ΕΡΑ, καθώς στις 11 Οκτωβρίου 2011, στις 08:30 το βράδυ, είχε μεταδοθεί εκπομπή με ξένη μουσική διανθισμένη από ρήσεις γνωστών καλλιτεχνών που επιμελήθηκε και παρουσίασε ο Νίκος Ηλιόπουλος για το «Καλλιτεχνικό Στέκι Καλαμάτας».
Στο δεύτερο μισό της αυριανής εκπομπής, η ακροάτρια της ΕΡΑ Κέρκυρας Σταματίνα Καρύδη, μουσικός κι η ίδια, θα μας γνωρίσει μερικούς από τους σημαντικότερους επτανήσιους συνθέτες.
Μέσα από τη δράση «Κάνε την εκπομπή σου» η Δημόσια Ραδιοφωνία ανοίγει τις πόρτες της στην κοινωνία. Στους πολίτες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της τέχνης, της επιστήμης, της προστασίας του περιβάλλοντος, της ιστορικής και λαογραφικής έρευνας, αλλά και της μουσικής, δίνοντας τη δυνατότητα στους πολίτες που επιθυμούν να εκφραστούν μέσω του ραδιοφώνου, να ηχογραφήσουν τη δική τους εκπομπή στα στούντιο των 19 Περιφερειακών Σταθμών της Ελληνικής Ραδιοφωνίας σε συνεργασία με το προσωπικό τους.
Στη δράση «Κάνε την εκπομπή σου» μπορούν να συμμετάσχουν μεμονωμένοι πολίτες, φορείς, σύλλογοι, σχολεία και πανεπιστήμια, λαογραφικά σωματεία, επιστημονικές ομάδες, ομάδες πολιτών. Το περιεχόμενο των εκπομπών μπορεί να είναι ψυχαγωγικό, πολιτιστικό, επιστημονικό ή λαογραφικό.
Η ΕΡΑ Καλαμάτας καλεί όσους πολίτες ή φορείς επιθυμούν, να συμμετάσχουν στη δράση «Κάνε την εκπομπή σου», να επικοινωνήσουν με το σταθμό στο τηλέφωνο 27210 95300, ή να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις του στο Ανατολικό Κέντρο και να δηλώσουν συμμετοχή στην δράση, στην οποία έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον αρκετοί συμπολίτες μας.


Από την ΕΡΑ Καλαμάτας


NEWSLETTER