Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2017 15:34

Απάντηση του Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας 

Απάντηση του Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας 

Σχετικά με τη δημοσίευση του κ. Νικολάου Χαϊδεμένου στην εφημερίδα σας στο φύλλο του Σαββάτου 18-11-2017, ο Φιλοζωικός Ομιλος Καλαμάτας (ΦΟΚ) δηλώνει τα εξής:

Μετά από τηλεφωνικές καταγγελίες συμπολιτών μας, μέλη-εθελοντές του ΦΟΚ μετέβησαν το βράδυ της Πέμπτης 9-11-2017 σε εγκαταλελειμμένο σπίτι στην Καλαμάτα, επί της οδού Ζουμπούλη, όπου πράγματι βρήκαν μια σκύλα με δέκα κουτάβια σε άθλιες συνθήκες. Εκεί οι εθελοντές μας βρέθηκαν αντιμέτωποι με τον κ. Χαϊδεμένο, ο οποίος σε έξαλλη κατάσταση δεν μας άφηνε να πάρουμε από τον χώρο τα σκυλιά, φωνάζοντας, βρίζοντας και χτυπώντας μάλιστα εθελόντρια του ΦΟΚ, την οποία θα τραυμάτιζε σοβαρά εάν δεν επενέβαιναν οι κάτοικοι της γειτονιάς. Για το συμβάν έχει υποβληθεί μήνυση.

Τα τελευταία χρόνια ο ΦΟΚ δέχεται συχνά καταγγελίες για τον κ. Χαϊδεμένο, ο οποίος περισυλλέγει κατά καιρούς αδέσποτα, τα μεταφέρει σε εγκαταλελειμμένα σπίτια και σε πυλωτές πολυκατοικιών, δημιουργώντας ενόχληση στους κατοίκους και θέτοντας σε κίνδυνο τα ζώα, τα οποία μετά από λίγο καιρό εξαφανίζονται και ο ίδιος εμφανίζεται με καινούργια.

Σκοπός του ΦΟΚ είναι η προστασία των αδέσποτων ζώων, η περίθαλψη, η στείρωση και η προσπάθεια υιοθεσίας τους, σε συνεργασία με τους πολίτες και τους αρμόδιους φορείς - και όχι η δημιουργία εντυπώσεων.