Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2018 15:29

Ικανοποίηση της Ομοσπονδίας ΑμεΑ Πελοποννήσου για την προσβασιμότητα στο Δήμο Καλαμάτας

Ικανοποίηση της Ομοσπονδίας ΑμεΑ Πελοποννήσου για την προσβασιμότητα στο Δήμο Καλαμάτας

Με προτροπές προς τον κόσμο να προσέχει τους ανάπηρους και με την άποψη ότι ο Δήμος Καλαμάτας είναι ο πρώτος δήμος στην Ελλάδα στην προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία, ο Σύλλογος ΑμεΑ Νομού Μεσσηνίας έκοψε χθες την πίτα του, παρουσία μελών και φίλων του, σε εκδήλωση στο Β’ ΚΑΠΗ Καλαμάτας.

Ο εφημέριος του ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καλυβίων Γεώργιος Τσιριγώτης, που ευλόγησε την πίτα και μετέφερε τις ευχές και τις ευλογίες του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομου, είπε “δίνετε το παράδειγμα, παίρνουμε δύναμη από σας”.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Δημήτρης Σπυρόπουλος ευχαρίστησε όλα τα μέλη που, παρ' όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, υπερέβαλαν εαυτόν και παρέστησαν στην εκδήλωση. Ευχαρίστησε επίσης την επίτιμη πρόεδρο Κυριακή Φωτοπούλου η οποία δημιούργησε το σύλλογο, “που έκανε τα πάντα για να είναι κοντά μας”.

Ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Πελοποννήσου Νίκος Καραλής ευχαρίστησε το δήμαρχο Καλαμάτας, γιατί έχει προχωρήσει τα έργα πρόσβασης των ΑμεΑ και για τα δύο Seatrak που έχουν τοποθετηθεί στη θάλασσα, σημειώνοντας ότι ο Δήμος Καλαμάτας είναι ο πρώτος δήμος στην Ελλάδα στην προσβασιμότητα των αναπήρων. Παρατήρησε ότι “μέχρι το 2020 όλη η Ελλάδα πρέπει να είναι προσβάσιμη, γιατί θα έχουμε τουρισμό ΑμεΑ και πρέπει να προσπαθήσουμε να είναι προσβάσιμη”.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καλαμάτας Παύλος Μπουζιάνης είπε ότι στόχος είναι να γίνουν προσβάσιμες στα άτομα με κινητικά προβλήματα όλες οι υπηρεσίες και όλοι οι χώροι της πόλης. Ενημέρωσε, επίσης, πως από το πρόγραμμα Βώσιμης Αστικής Ανάπτυξης με ποσό 1 εκ. ευρώ θα δημιουργηθεί Κέντρο Ημέρας για τα άτομα με ειδικά προβλήματα, στο Ανατολικό Κέντρο. “Οφείλουμε να ελαφρύνουμε το σταυρό σε σας και στις οικογένειές σας”, επεσήμανε ο αντιδήμαρχος και πληροφόρησε πως θα εργάζονται 15 άτομα και θα έχει κι αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις  των ΑμεΑ.

Η επίτιμη πρόεδρος του συλλόγου Κυριακή Φωτοπούλου, απευθυνόμενη στους φίλους και συνοδούς των ΑμεΑ, ζήτησε “οι γεροί να προσέχουν τους ανάπηρους. Οταν βλέπετε ανάπηρο να κάνετε ό,τι μπορείτε για να τον ξεκουράσετε”.

Γ.Σ.