Σάββατο, 28 Απριλίου 2018 20:47

Καλαμάτα: Οι λιμενεργάτες αντιδρούν στην παραχώρηση του κτηρίου τους

Καλαμάτα: Οι λιμενεργάτες αντιδρούν στην παραχώρηση του κτηρίου τους

Οι λιμενεργάτες της Καλαμάτας αντιδρούν στην παραχώρηση του κτηρίου τους για τη στέγαση του Λιμεναρχείου της πόλης. Καλούν το δήμαρχο να ανακαλέσει την απόφαση παραχώρησης του κτηρίου στο Λιμεναρχείο και προειδοποιούν ότι δεν θα επιτρέψουν να το υφαπάρξει κανένας.

Να σημειώσουμε ότι στην προχθεσινή ημερίδα στο Εργατικό Κέντρο, ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής ζήτησε να στεγαστεί το Λιμεναρχείο Καλαμάτας στο Κτήριο Λιμενεργατών, προτρέποντας σε λογική και συνεννόηση.

Ως απάντηση το Δ.Σ. της Ενωσης Εργατών Φορτοεκφορτωτών Λιμένος Καλαμάτας αρνείται τη στέγαση του Λιμεναρχείου αναφέροντας χαρακτηριστικά:

“Καλούμε το δήμαρχο Καλαμάτας κ. Παναγιώτη Νίκα και τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας κ. Σαράντο Μαρινάκη, να ανακαλέσουν τώρα την απόφαση για την ανάκληση της παραχώρησης στο Σωματείο μας, του κτηρίου μας, «Στέγη του Λιμενεργάτη», στο λιμάνι. Εάν δεν το κάνουν θα είναι παράνομοι! Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, Τεύχος Β, αριθμός φύλλου 4561, 22 Δεκεμβρίου 2017, δημοσιεύτηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης - Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για τον Γενικό Ενιαίο Κανονισμό Εργασίας Διεξαγωγής των Φορτοεκφορτωτικών Εργασιών Λιμένος. Στο άρθρο 9 της Κοινής Υπουργικής Απόφασης σημειώνεται: «Οι ήδη λειτουργούσες στέγες του Λιμενεργάτη και οι παραχωρημένοι χώροι από τους Οργανισμούς Λιμένων και τα Λιμενικά Ταμεία στα Σωματεία Εργαζομένων, συνεχίζουν να αποτελούν τους χώρους συγκέντρωσης και παραμονής των φορτοεκφορτωτών σε κάθε λιμάνι, καθώς και τους χώρους εναπόθεσης και φύλαξης του αναγκαίου εξοπλισμού για την εκτέλεση των φορτοεκφορτώσεων. Οι παραπάνω χώροι, χρησιμοποιούνται και ως χώροι συγκέντρωσης για την πραγματοποίηση της σύνθεσης των ομάδων και της αποστολής τους στους χώρους εργασίας».

Το κτήριο λοιπόν είναι των λιμενεργατών και προειδοποιούμε για ακόμη μια φορά ότι δεν θα επιτρέψουμε να το υφαρπάξει κανένας. Είμαστε διατεθειμένοι να υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο τη Στέγη του Λιμενεργάτη, έχουμε χρέος απέναντι στους δολοφονημένους συναδέλφους μας, στους νεκρούς της εργατικής τάξης της πόλης να αμυνθούμε και να κρατήσουμε αυτά που έφτιαξαν με θυσίες και κόπους οι παππούδες και οι πατεράδες μας.

Καλή Εργατική Πρωτομαγιά”.