Πέμπτη, 04 Νοεμβρίου 2010 22:42

Οι εορταστικές εκδηλώσεις της Πολεμικής Αεροπορίας

Γράφτηκε από την

Ξεκινούν σήμερα οι 4ήμερες εκδηλώσεις της Πολεμικής Αεροπορίας για τον εορτασμό του προστάτη της αρχαγγέλου Μιχαήλ. Στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Καλαμάτας οι πολίτες μπορούν να επισκέπτονται τη φωτογραφική και στατική έκθεση με διάφορους τύπους αεροσκαφών και οπλικά συστήματα της Πολεμικής Αεροπορίας. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν τη Δευτέρα στις 11.30 το πρωί, με τελετή στο αεροδρόμιο. Πρώτη φορά θα γίνει απονομή μεταλλίων εξόχου πράξεως στις οικογένειες των πεσόντων της 120 ΠΕΑ.

Οι πεσόντες της 120 ΠΕΑ από την ίδρυση του αεροδρομίου είναι οι εξής: Ικαρος (3ης) Ιωάννης Καλαράς, αντισμήναρχος (Ι) Λουκάς Μαρδίκης, αντισμήναρχος (Ι) Θεόδωρος Νησιωτάκης, Ικαρος (4ης) Διονύσιος Παναγόπουλος, επισμηναγός (Ι) Γεώργιος Ρονιώτης, αντισμήναρχος (Ι) Παναγιώτης Σπύρου και επισμηναγός Ελευθέριος Τσότρας.

Οσον αφορά στο πρόγραμμα του 4ήμερου εορτασμού, οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να επισκέπτονται την έκθεση από σήμερα έως την Κυριακή από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα και τη Δευτέρα από τις 12.30 το μεσημέρι μέχρι τις 5 το απόγευμα. Επίσης, θα γίνουν επιδείξεις στρατιωτικών γερακιών εκδίωξης πτηνών για την ασφάλεια των πτήσεων των αεροσκαφών στο αεροδρόμιο ως εξής: Την Παρασκευή από τις 10 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι, το Σάββατο 12 με 1 το μεσημέρι και την Κυριακή από τις 2 το μεσημέρι μέχρι τις 5 το απόγευμα.

Να σημειωθεί επίσης, πως σύμφωνα με ανακοίνωση της Μοντελιστικής Ενωσης Μεσσηνίας κατά τη διάρκεια του εορτασμού στο στρατιωτικό αεροδρόμιο θα πραγματοποιηθούν πτήσεις αερομοντέλων.

Κ.Δ.


NEWSLETTER