Πέμπτη, 17 Μαϊος 2018 16:32

Εορτασμός επετείου της μάχης στο Μανιάκι

Γράφτηκε από την
Εορτασμός επετείου της μάχης στο Μανιάκι

Η θυσία του Παπαφλέσσα και των συμπολεμιστών του στη μάχη που έγινε στο Μανιάκι εναντίον του Ιμπραήμ στις 20 Μαΐου 1825, τιμάται σε εκδηλώσεις που οργανώνονται σε Μανιάκι και Φλεσιάδα την ερχόμενη Κυριακή 20 Μαΐου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε, στις 8 το πρωί θα τελεστεί στο ναό της Αγίας Τριάδος, στα Ταμπούρια της Φλεσιάδας, θεία λειτουργία χοροστατούντος του μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας Χρυσοστόμου. Θα ακολουθήσει, στις 10.30 επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων, τήρηση ενός λεπτού σιγής και εκφώνηση του πανηγυρικού από την Αννα Λεμπέση εκπαιδευτικό στο 2ο Δηµοτικό Σχολείο Χώρας, ενώ η τελετή θα ολοκληρωθεί με τον εθνικό ύμνο.

Στη συνέχεια, στις 10.45 το πρωί, στον χώρο όπου βρίσκεται ο ανδριάντας του Παπαφλέσσα, στο ναό Αναστάσεως του Χριστού στο Μανιάκι, θα γίνει έπαρση σημαίας και θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση, στην οποία θα προστεί ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστοµος. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων και μετά την τήρηση ενός λεπτού σιγής ο Κωνσταντίνος Παπαδάκης, εκπαιδευτικός στο Γυμνάσιο Μεθώνης, θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της ημέρας. Στη συνέχεια μαθητές σχολείων της περιοχής θα απαγγείλουν ποιήματα, ενώ μετά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου η χορευτική οµάδα του Συλλόγου Γυναικών Βλαχόπουλου θα αποδώσει παραδοσιακούς χορούς.


NEWSLETTER