Παρασκευή, 25 Μαϊος 2018 08:27

Καλαμάτα: Τελετή παράδοσης – παραλαβής διοίκησης στο 9ο Σύνταγμα Πεζικού (βίντεο-φωτογραφίες)

Καλαμάτα: Τελετή παράδοσης – παραλαβής διοίκησης στο 9ο Σύνταγμα Πεζικού (βίντεο-φωτογραφίες)

 

 

Ο συνταγματάρχης (ΠΖ) Σταύρος Φωτεινάκης είναι ο νέος διοικητής του 9ου Συντάγματος Πεζικού "Γιαννιτσά".

Η μονάδα, αν και δεν υφίσταται πλέον ως Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων, συνεχίζει τη λειτουργία της έχοντας 69 άτομα μόνιμο προσωπικό και 117 μετεκπαιδευόμενους στρατιώτες του ΣΠΕΝ (Σχολείο Προκεχωρημένης Εκπαίδευσης Νεοτοποθετημένων).

Χθες το μεσημέρι έγινε στο στρατόπεδο Παπαφλέσσα στην Καλαμάτα η τελετή παράδοσης - παραλαβής της διοίκησης του Συντάγματος, χωρίς επίσημα τουλάχιστον να βγει είδηση για το τι μέλλει γενέσθαι με τη λειτουργία του στρατοπέδου. Κάποιοι θεωρούν ως θετικό σημάδι ότι τοποθετήθηκε νέος διοικητής και μάλιστα συνταγματάρχης και αξιολογούν πως η μονάδα θα παραμείνει στην Καλαμάτα μέχρι και τον επόμενο χρόνο. Βέβαια, επίσημη ενημέρωση δεν υπάρχει ούτε για το τι θα γίνει αφού σε δύο εβδομάδες ολοκληρώσουν τη μετεκπαίδευσή τους οι 117 στρατιώτες και ενταχθούν ως μαχητές σε μονάδες του Στρατού.

{yendifplayer type=video youtube=https://www.youtube.com/watch?v=h4C8xDYYy3U}

Εν τω μεταξύ αυτό το διάστημα γίνονται οι ετήσιες τακτικές μεταθέσεις των στελεχών του Πεζικού, οπότε τα εναπομείναντα στελέχη αναμένουν για το αν θα πάρουν φύλλο πορείας ή αν θα παραμείνουν για όσο ακόμα λειτουργεί το στρατόπεδο.

Οσον αφορά στο χθεσινό τελετουργικό, ο συνταγματάρχης (ΠΖ) Αναστάσης Κολέζας παρέδωσε στο νέο διοικητή, συνταγματάρχη (ΠΖ) Σταύρο Φωτεινάκη, ο οποίος δίνοντας το στίγμα της νέας διοίκησης τόνισε ότι υπό τις διαταγές του θα τηρείται πιστά ο στρατιωτικός κανονισμός και νόμος από όλους, χωρίς καμία εξαίρεση. Να υπακούουν το νέο τους διοικητή σε οτιδήποτε αυτός διατάξει από την ίδια στιγμή που αναλαμβάνει καθήκοντα, προέτρεψε ο μέχρι πρότινος διοικητής του 9ου Συντάγματος Αν. Κολέζας. Είχε προηγηθεί δοξολογία, όπως επιτάσσει το εκκλησιαστικό τυπικό, ενώ ακολούθησε παρέλαση και δεξίωση.

Στην τελετή παρέστησαν μεταξύ άλλων η αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Ν.Κ.