Δευτέρα, 05 Μαρτίου 2012 20:30

ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΕΣΠΕΥΣΑΝ ΝΑ ΘΕΩΡΗΣΟΥΝ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑΡΙΑ ΕΝΩ ΕΧΕΙ ΔΟΘΕΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ Ουρές στο ΙΚΑ λόγω ελλιπούς ενημέρωσης

Γράφτηκε από την
ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΕΣΠΕΥΣΑΝ ΝΑ ΘΕΩΡΗΣΟΥΝ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑΡΙΑ ΕΝΩ ΕΧΕΙ ΔΟΘΕΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ   Ουρές στο ΙΚΑ λόγω   ελλιπούς ενημέρωσης

 

Εξαιτίας της ελλιπούς ενημέρωσης πως έχει δοθεί δίμηνη παράταση για τη θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας του ΙΚΑ, ταλαιπωρείται πλήθος ασφαλισμένων που αναγκάζονται να περιμένουν σε ατελείωτες ουρές.

Χθες το πρωί στο Τμήμα Μητρώου των διοικητικών υπηρεσιών του ΙΚΑ στην Καλαμάτα, ασφαλισμένοι περίμεναν 2 και 3 ώρες με τα βιβλιάρια στα χέρια. Διαμαρτύρονταν πως δεν υπήρχαν αρκετοί εργαζόμενοι να τους εξυπηρετήσουν και πως δεν είχαν έγκαιρα ενημερωθεί για την παράταση προκειμένου να μην ταλαιπωρηθούν περιμένοντας στις ουρές.

Από τη μεριά της όμως η προϊσταμένη του τμήματος μητρώου του ΙΚΑ Δήμητρα Μπίτζα, επεσήμανε μιλώντας μας πως δεν ευθύνεται το ΙΚΑ για την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων καθώς όλοι γνώριζαν -και πριν δοθεί παράταση- πως η θεώρηση έπρεπε να γίνει μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, "αλλά περίμεναν όλοι την τελευταία στιγμή". Επιπλέον όμως, το ΙΚΑ δεν απέστειλε τα αυτοκόλλητα για τη θεώρηση των βιβλιαρίων στους ασφαλισμένους. Σύμφωνα μάλιστα με εγκύκλιο που έχει φτάσει στην υπηρεσία, αυτοκόλλητα θα λάβουν μόνο όσοι επιδοτούνται από τον ΟΑΕΔ. Για το σύνολο όμως των ασφαλισμένων έχει δοθεί δίμηνη παράταση στην ισχύ των βιβλιαρίων, μέχρι τις 30 Απριλίου δηλαδή.

Σχετικά με την παράταση η κ. Μπίτζα τόνισε πως οι γιατροί του ΙΚΑ, οι οποίοι επίσης έχουν ενημερωθεί με την ίδια εγκύκλιο, θα πρέπει να δέχονται τα βιβλιάρια των ασθενών και να μην ισχυρίζονται πως δεν έχουν ενημέρωση, δυσκολεύοντας έτσι περισσότερο τον κάθε ασφαλισμένο.

Ο Σ. Δρακουλάκος περίμενε για 2 ώρες ανάμεσα σε άλλους ασφαλισμένους για να εξυπηρετηθεί. Θεωρεί πως το ΙΚΑ θα μπορούσε να είχε προσθέσει στο γκισέ του Τμήματος Μητρώου αυτές τις ημέρες ακόμα 2 υπαλλήλους για να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος. Η κ. Ευγενία από τη μεριά της προτείνει να μειωθούν τα απαραίτητα για την υγειονομική περίθαλψη ένσημα, αφού ο κόσμος δεν έχει δουλειά.

Ο Ingemar Gollumber από τη Σουηδία περίμενε και αυτός για να εξυπηρετηθεί πάνω από μια ώρα, επειδή κατά τη γνώμη του "δεν υπάρχει καμιά οργάνωση, ως συνήθως".

Η Βούλα Βελετά περίμενε πάνω από 2 ώρες για να συμπληρώσει σελίδες στο βιβλιάριό της και αναρωτιόταν γιατί άραγε θα πρέπει ένας πολίτης να ταλαιπωρείται τόσο πολύ για τόσο απλά πράγματα.

 

Κ.Δ.

 


NEWSLETTER