Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2019 17:02

Το Σωματείο Εργαζομένων για ελλείψεις στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Το Σωματείο Εργαζομένων για ελλείψεις στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Σημαντικές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπως υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων στο νοσηλευτικό ίδρυμα της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

“Παρά τις προσπάθειες εξωραϊσμού της εικόνας του νοσοκομείου από τη διοίκηση, πολύ έντονα παραμένουν τα προβλήματα στη στελέχωση του επιστημονικού προσωπικού” σημειώνεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση, στην οποία οι εργαζόμενοι προσθέτουν ότι “τις τελευταίες μέρες γίναμε μάρτυρες της απόσπασης του μοναδικού νευροχειρουργού του νοσοκομείου, της παραίτησης του μοναδικού νευρολόγου, με αποτέλεσμα -μετά από πολλά χρόνια- να μην υπάρχει νευρολόγος στο νοσοκομείο”.

Σύμφωνα με το σωματείο, οι απουσίες “έρχονται να προστεθούν στην απουσία ογκολόγου, που χρονίζει, με αποτέλεσμα να χορηγούνται θεραπείες χωρίς την ύπαρξη ειδικευμένου ιατρού και την απουσία ψυχιάτρου, που παρά τις δηλώσεις για επίλυση του προβλήματος από τη διοίκηση, ακόμα δεν έχει έρθει”. Μάλιστα, σημειώνεται ότι στο Νοσοκομείο Καλαμάτας “τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί πολλές αποχωρήσεις - παραιτήσεις μονίμων και επικουρικών ιατρών, όπως παθολόγων - λοιμωξιολόγων, ψυχιάτρου, δερματολόγου, νευροχειρουργών”.

Καταλήγοντας, το σωματείο εργαζομένων αναρωτιέται “ποια είναι η θέση της διοίκησης και της 6ης ΥΠΕ, με ποιο τρόπο θα καλυφθούν τα τόσο σημαντικά κενά σε επιστημονικό προσωπικό στο νοσοκομείο”, καθώς επίσης “πότε επιτέλους θα μεριμνήσει η διοίκηση για την πλήρη στελέχωση των κλινικών του νοσοκομείου, έτσι ώστε να αποδίδονται στους ασθενείς οι ύψιστες δυνατές υπηρεσίες υγείας”.


NEWSLETTER