Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2019 08:42

Ταΰγετος: Σε 10 μέρες ο εθνικός δρόμος Καλαμάτα - Σπάρτη και... βλέπουμε

Γράφτηκε από τον

 

Οδηγίες στις υπηρεσίες, για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας στον Ταΰγετο εντός του επόμενου δεκαήμερου, έδωσε χθες ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης - ενώ για τη μόνιμη αντιμετώπιση των κατολισθήσεων και των καθιζήσεων θα συνταχθεί μελέτη από το ΙΓΜΕ και το ΓΕΩΤΕΕ.

Παράλληλα, στη σχετική σύσκεψη που έγινε χθες το απόγευμα στο Διοικητήριο Μεσσηνίας, ο κ. Τατούλης άφησε αιχμές κατά του δημάρχου Καλαμάτας και υποψήφιου περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, επειδή δεν ζήτησε να κηρυχθεί η περιοχή του Ταΰγετου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, οι επιστήμονες του ΙΓΜΕ και οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Πατρών που είχαν κάνει το πρωί αυτοψία στις πληγείσες περιοχές, τόνισαν ότι τα φαινόμενα είναι τοπικού χαρακτήρα, επιφανειακά και αντιμετωπίσιμα. Οι επιστημονικές ομάδες θα εξετάσουν σήμερα το πρωί και άλλα σπίτια στους οικισμούς της Αλαγονίας και του Μαχαλά, προκειμένου να διαπιστώσουν τις ζημιές που έχουν υποστεί και αν είναι κατοικήσιμα. Μέχρι τώρα πάντως δεν έχουν εντοπιστεί ζημιές στον φέροντα οργανισμό των σπιτιών που εξετάστηκαν.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι αντιπεριφερειάρχες Ντίνα Νικολάκου και Αντωνία Μπούζα, ο διευθυντής Τεχνικών Εργων της Περιφέρειας Παναγιώτης Γιαννακέας, ο τεχνικός διευθυντής του ΙΓΜΕ Δημήτρης Τσαγκάς, ο διευθυντής του ΙΓΜΕ Νίκος Νικολάου, οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Πατρών Γιάννης Κουκουβέλας, Νίκος Δεπούντης και Κώστας Νικολακόπουλος και ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Πελοποννήσου Μιχάλης Αντωνόπουλος.

Θ.Λ.