Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2019 08:28

Μεσσηνιακή παρουσία στα ανώτερα κλιμάκια των Ενόπλων Δυνάμεων

 

Μεσσηνιακή παρουσία στα ανώτερα κλιμάκια των Ενόπλων Δυνάμεων, μετά τις πρόσφατες τακτικές κρίσεις.

Ειδικότερα:

Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας στη Λάρισα αναλαμβάνει ο νεοπροαχθείς αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς από τον Ανεμόμυλο του Δήμου Καλαμάτας, που μέχρι πρότινος ήταν διοικητής στην Διοίκηση Αεροπορικής Υποστήριξης στην Ελευσίνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι γιος του αντισμήναρχου (Ι) Αθανάσιου Μπουρολιά, που στις 29 Μαΐου του 1979 βρήκε τραγικό θάνατο εν ώρα καθήκοντος, όταν το αεροσκάφος Lockheed Τ-33 του 367 Σμήνους Εφηρμοσμένης Εκπαιδεύσεως, στο οποίο επέβαινε ως χειριστής με συνεπιβάτη τον ανθυπασπιστή Αντ. Σηφάκη  ως μηχανικό, κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή του Πεδίου Βολής Κρήτης στην Σούδα.

Επίσης, διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού στην Ξάνθη αναλαμβάνει ο νεοπροαχθείς αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης από τα Φιλιατρά, που μέχρι πρότινος υπηρετούσε ως διοικητής της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων.

Τέλος, διοικητής στη Διοίκηση Διοικητικής Μέριμνας του Πολεμικού Ναυτικού αναλαμβάνει ο νεοπροαχθείς αντιναύαρχος Αριστείδης Αλεξόπουλος από την Καλαμάτα, που μετακινήθηκε από τη Διεύθυνση Εξοπλισμών του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, όπου υπηρετούσε ως διευθυντής.