Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019 08:11

Κυκλοφοριακές αλλαγές ζητεί ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από τον
Κυκλοφοριακές αλλαγές ζητεί ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας

 

 

Κυκλοφοριακό χάος παρατηρείται στους κεντρικούς δρόμους της Κυπαρισσίας από την εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης τον περασμένο Αύγουστο και μετά, σημειώνει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας Δημήτρης Τερζής.

Σε σχετική χθεσινή του αίτηση προς το δήμαρχο, το Δημοτικό Συμβούλιο και τους δημοτικούς συμβούλους, ζητεί την άμεση λήψη μέτρων ενόψει εορταστικής περιόδου Πάσχα για να επανέλθει η πόλη στην ομαλότητα.

Χαρακτηριστικά στην αίτησή του σημειώνει: «Θα ήθελα να σας αναφέρω τα πολλαπλά παράπονα δημοτών, μελών μας, καθώς και επισκεπτών της πόλεώς μας στα οποία γίνομαι καθημερινά δέκτης, όσον αφορά την εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης (Αύγουστος 2018) και την τοποθέτηση των σημάτων κυκλοφορίας. Επί καθημερινής βάσης παρατηρείται «κυκλοφοριακό χάος» σε πολλούς κεντρικούς δρόμους της Κυπαρισσίας, όπως η οδός Πονηροπούλου, η Ελευθερίου Βενιζέλου, η 25ης Μαρτίου (πιάτσα ταξί) κ.ο.κ. Παρατηρείται έντονα με την εφαρμογή του νέου κυκλοφοριακού η συσσώρευση του όγκου των αυτοκινήτων από τους περιμετρικούς δρόμους εντός πόλεως στους κεντρικούς. Ολα τα προηγούμενα που αναφέρονται ενδεικτικά, σε συνδυασμό με τη μείωση των οδικών εισόδων, την έλλειψη θέσεων και χώρων στάθμευσης καθιστούν την πόλη μας και την κεντρική μας αγορά μη προσβάσιμη! Ενόψει της εορταστικής περιόδου του Πάσχα αλλά και της καλοκαιρινής περιόδου και της αυξημένης κίνησης που αναμένουμε, παρακαλώ για την άμεση επανεξέταση του κυκλοφοριακού και τη λήψη άμεσων μέτρων για την επιστροφή στην ομαλότητα».

Μαζί επισυνάπτει και φωτογραφικό υλικό από χθεσινή εικόνα των δρόμων, σημειώνοντας: «Νταλίκα αφού προκάλεσε κυκλοφοριακό έμφραγμα στη συμβολή των οδών Πονηροπούλου και Αλεξοπούλου, αναγκάστηκε να εισέρθει αντίθετα εντός μονοδρόμου, ένα συνηθισμένο φαινόμενο που παρατηρείται στο σύνολο των κεντρικών αρτηριών της πόλεώς μας, όπου εντέλει δεν τηρούνται σε κανένα σημείο οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και παρατηρείται ιδίως κατά τις πρωινές ώρες αιχμής πλήρης αναρχία στο σύνολο της πόλης».

Κ.Μπ.


NEWSLETTER