Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2019 15:46

Περιβαλλοντική εκδήλωση των ΚΔΑΠ στην παραλία της Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Περιβαλλοντική εκδήλωση των ΚΔΑΠ στην παραλία της Καλαμάτας

Περιβαλλοντική εκδήλωση δίπλα στη θάλασσα πραγματοποίησαν προχθές Δευτέρα τα ΚΔΑΠ (Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών) του Δήμου Καλαμάτας και της Κοινωφελούς του Επιχείρησης “Φάρις”.

Η εκδήλωση, που έγινε στην Ανατολική Παραλία Καλαμάτας απέναντι από τον δημοτικό χώρο στάθμευσης, άρχισε το απόγευμα και συνεχίστηκε και τις βραδινές ώρες, εστίασε δε στην προστασία των ακτών και περιλάμβανε καθαρισμό της ακρογιαλιάς και ενημέρωση από τους εκπαιδευτικούς περιβαλλοντολόγους των ΚΔΑΠ.

Ολοι μαζί, προσωπικό, γονείς και παιδιά, χωρισμένοι σε ομάδες, καθάρισαν την ακτή από τα απορρίμματα. Σκοπός της βιωματικής αυτής δραστηριότητας ήταν η ευαισθητοποίηση για την προστασία του περιβάλλοντος. Στη συνέχεια, όλα τα παιδιά απόλαυσαν το παγωτό τους και διασκέδασαν με παιχνίδια, χορό και κυνήγι θησαυρού.

“Παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί αποχαιρέτησαν την όμορφη χρονιά που πέρασαν στα ΚΔΑΠ, ανάβοντας ιπτάμενα φανάρια και δίνοντας ραντεβού για την καινούρια το Σεπτέμβριο” καταλήγει η ανακοίνωση του δήμου.


NEWSLETTER