Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2019 09:26

“Νο Κακά” στην Καλαμάτα: Πατέντα μαζέματος των ακαθαρσιών σκύλων (βίντεο)

Γράφτηκε από την
“Νο Κακά” στην Καλαμάτα: Πατέντα μαζέματος των ακαθαρσιών σκύλων (βίντεο)

Την πατέντα μαζέματος των ακαθαρσιών σκύλων “Νο Κακά” -ένα μεταλλικό κουτί που βγάζει φαρασάκι μιας χρήσης από ανακυκλωμένο χαρτί- τοποθέτησε ο Δήμος Καλαμάτας σε 12 σημεία της πόλης.

Με το δωρεάν αυτό φαρασάκι, οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να μαζεύουν τις ακαθαρσίες των ζώων τους, ώστε πεζοδρόμια και πάρκα της πόλης και της ευρύτερης περιοχής να διατηρούνται καθαρά.

Η πατέντα, που είναι ελληνική και παγκόσμια, ανήκει στη Μαρία Αρκούδη, η οποία χθες το μεσημέρι παρουσίασε τη λειτουργία της μπροστά από το νέο Δημαρχείο, μαζί με το δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο και την αρμόδια αντιδήμαρχο Ελένη Αλειφέρη.

Σήμερα στις 10 το πρωί, θα γίνει ενημέρωση για την πατέντα στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας.

Τα σημεία που έχει τοποθετηθεί η πατέντα “Νο Κακά”, είναι: Νέο Δημαρχείο, ιστορικό Δημαρχείο, κεντρική πλατεία (2 σημεία), πλατεία 23ης Μαρτίου, Κεντρική Αγορά, λιμάνι (χιλιόμετρο και παραλιακό μέτωπο), Ανατολική Παραλία (Ανάσταση), πάρκο Αλμυρού, παρόχθια ζώνη Νέδοντα και Μέγαρο Χορού (πάρκινγκ).

Στο ενημερωτικό φυλλάδιο του δήμου αναφέρεται: “Το χάρτινο φαρασάκι μιας χρήσης από ανακυκλωμένο χαρτί είναι λειτουργικό, ελαφρύ και εύκολο στη μεταφορά, και ο κηδεμόνας του σκύλου θα μαζεύει τις ακαθαρσίες χωρίς κόπο, αλλά με πανεύκολο τρόπο, προστατεύοντας το περιβάλλον και βοηθώντας τη συμβίωση στις γειτονιές”.

 


NEWSLETTER