Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2012 04:47

Τριτοκοσμικές εικόνες στην οδό Βασ. Γεωργίου

Τριτοκοσμικές εικόνες στην οδό Βασ. Γεωργίου

Μόνο καινούργιο δρόμο δε θυμίζει το νεοδιανοιγμένο τμήμα της οδού Βασιλέως Γεωργίου, μετά τη συμβολή της με την Κοσμοπούλου. Το κακό οδόστρωμα, το μη απαλλοτριωμένο οικόπεδο κυριολεκτικά στη μέση του δρόμου, καθώς και τα βουνά από μπάζα κοντά στη συμβολή με τη Λακωνικής ανατολικά, μόνο εγκατάλειψη προδίδουν.
Οι σωροί των μπάζων και κάθε λογής άχρηστων για τους περισσότερους αντικειμένων... γίνονται καθημερινά πόλος έλξης για ρακοσυλλέκτες και κυνηγούς μετάλλων. Ντόπιοι και κυρίως αλλοδαποί ψάχνουν ανάμεσα στα σκουπίδια για οτιδήποτε θα μπορούσε να πουληθεί στην ανακύκλωση παλιοσιδερικών, για ένα κομμάτι ψωμί. Αλλοι ψάχνουν για αντικείμενα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν στο σπίτι τους, ακόμα κι αν πρόκειται για... ξύλα με πρόκες.
Μεταξύ άλλων, κλαδέματα από πολλούς κήπους φαίνεται πως έχουν καταλήξει σε αυτή την πρόχειρη χωματερή, ενώ συχνά -όπως διαπιστώνει κανείς- φορτηγά αδειάζουν βουνά από χώματα κι άχρηστα οικοδομικά υλικά.
Οσο για τη μικρή έκταση γης που δεν έχει απαλλοτριωθεί και κόβει στη μέση το ρεύμα προς Βέργα, λίγη κίτρινη μπογιά και μια πρόχειρη σήμανση «ενημερώνουν» τον οδηγό πως κάτι δεν έχει γίνει σωστά...

Κ.Δ.