Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2012 11:24

Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Πλατεία 23ης Μαρτίου

Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Πλατεία 23ης Μαρτίου

Αύριο στις 11 το πρωί στην πλατεία 23ης Μαρτίου στην Καλαμάτα θα πραγματοποιηθεί η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί όλους να συμμετάσχουν για "να νεκρώσουν τα πάντα και να βουλιάξει η πόλη από τη λαϊκή διαμαρτυρία", ενάντια στα νέα μέτρα λιτότητας.
Το ΠΑΜΕ απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση χθες, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο εκπρόσωπος της Γραμματείας ΠΑΜΕ Παναγιώτης Κουφαλάκος, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Σταύρος Μάρκου και ο Τάσος Νιάρχος από το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών.
Ο κ. Κουφαλάκος μεταξύ άλλων είπε "τέρμα στις θυσίες για τα κέρδη των μονοπωλίων", απευθυνόμενος στους ανέργους, τους εργαζόμενους, τους νέους και τις νέες. Τόνισε πως πρέπει να αποτραπεί η ψήφιση των "νέων βάρβαρων μέτρων".
Ο κ. Μάρκου ενημέρωσε πως μέλη του Σωματείου από χθες ενημερώνουν τους οικοδόμους σε γιαπιά κι εργοτάξια μεγάλων έργων για την απεργία. Σχολίασε μεταξύ άλλων πως με τα μέτρα λιτότητας "πάνε να μας γυρίσουν στο μεσαίωνα". Οπως είπε, με τη συμμετοχή στην προηγούμενη κινητοποίηση ο κλάδος κατάφερε να δοθεί και φέτος το επίδομα στους οικοδόμους ενώ τώρα, επιχειρείται μεταξύ άλλων η κατάργηση της κλαδικής σύμβασης και η συνταξιοδότηση με 6.000 ένσημα. Ο κλάδος τόνισε ζητά δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, πάγωμα των δανείων, να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί κι έκτακτο επίδομα για τους ανέργους το χειμώνα. Επεσήμανε ακόμα πως το συνδικάτο δε θα επιτρέψει και γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος και νερού σε κανένα οικοδόμο.
Ο κ. Νιάρχος εξέφρασε τους φόβους του για ακόμα μεγαλύτερη φτώχεια κι εξαθλίωση μετά την κατάργηση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης και τη θέσπιση κατώτατου μισθού. Αυτο όπως είπε θα οδηγήσει έναν έγγαμο το Μάρτιο του 2013 να παίρνει αντί για 1.063 ευρώ μόλις 490. Αναφέρθηκε στα ελαστικά ωράρια εργασίας  και τόνισε πως οι εργαζόμενοι θα "οικοδομήσουν ένα ισχυρό εργατικό λαϊκό κίνημα με ταξική κατεύθυνση αντιπαράθεσης με τα μονοπώλια, την πολιτική εξουσίας τους και την Ευρωπαϊκή Ενωσή τους". Τόνισε κλείνοντας πως "Αγωνιζόμαστε για μια ανάπτυξη  που κριτήριο δε θα είναι το κέρδος αλλά οι ανάγκες μας για δουλειά, μόνιμη και σταθερή, με αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις".

Κ.Δ.