Σάββατο, 14 Μαρτίου 2020 21:46

Καμία συναλλαγή με το κοινό στα λιμεναρχεία Καλαμάτας και Πύλου

Καμία συναλλαγή με το κοινό στα λιμεναρχεία Καλαμάτας και Πύλου

Καμία συναλλαγή με το κοινό δεν θα γίνεται από τη Δευτέρα με τις υπηρεσίες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας και του Λιμεναρχείου Πύλου.

Εξαιρούνται, μόνο οι σοβαρές υποθέσεις, οι οποίες θα εξετάζονται κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού, με τις κατά περίπτωση υπηρεσίες. Την απόφαση πήρε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, στο πλαίσιο λήψης αυξημένων μέτρων προφύλαξης και προστασίας από τον κορονοϊό, τόσο του κοινού που συναλλάσσεται με το υπουργείο και τα Λιμεναρχεία όσο και του πολιτικού και ένστολου προσωπικού.

Μετά την εξέλιξη αυτή ο λιμενάρχης Πύλου, αντιπλοίαρχος Νίκος Παπακωνσταντίνου εξέδωσε την παρακάτω ενημέρωση για το κοινό:

“Το Λιμεναρχείο Πύλου λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες υγειονομικές συνθήκες ενημερώνει το κοινό ότι μέχρι νεοτέρας, ισχύουν τα ακόλουθα:

• Αναστέλλονται όλες οι συναλλαγές του κοινού με το Υπουργείο και τα κατά τόπους Λιμεναρχεία. Εξαιρούνται, μόνο οι σοβαρές υποθέσεις, οι οποίες θα εξετάζονται κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού, με τις κατά περίπτωση υπηρεσίες.

• Αναστέλλεται η απαίτηση θεώρησης ημερολογίων αλιευτικών σκαφών και καταχώρησης ειδικών εργαλείων αλίευσης.

• Αναστέλλονται οι προγραμματισμένες εξετάσεις δυτών, εξετάσεις χειριστών ταχυπλόων, εκπαιδευτικών χειριστών ταχυπλόων και ναυαγοσωστών καθώς και η λειτουργία των σχολών χειριστών ταχυπλόων και των σχολών εκπαίδευσης ναυαγοσωστών.

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας”.

Αξίζει τέλος να αναφέρουμε ότι μετά από αίτημα του υπουργείου Ναυτιλίας, έχει ήδη εκπονηθεί σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ ειδικό σχέδιο μέτρων πρόληψης και προστασίας για τα κάθε είδους εμπορικά πλοία και τα λιμάνια.