Τρίτη, 07 Απριλίου 2020 09:41

Μεσσηνία: Το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ στην ημέρα δράσης για την υγεία

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: Το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ στην ημέρα δράσης για την υγεία

 

Το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα της ΟΕΝΓΕ, συμμετέχει σήμερα στην πανελλαδική ημέρα δράσης για την υγεία, στο πλευρό των γιατρών και των αιτημάτων τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η ΑΔΕΔΥ διεκδικεί:

"• Την πλήρη κάλυψη όλων των εργαζομένων στις δημόσιες δομές υγείας με επαρκή μέτρα ατομικής προστασίας. Να διασφαλίσει η κυβέρνηση εδώ και τώρα τις αναγκαίες προμήθειες για όλες τις δημόσιες δομές υγείας.

• Πρόσληψη μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού και όλων των ειδικοτήτων προσωπικού. Να ανακοινωθεί από την κυβέρνηση σχεδιασμός και προκήρυξη μόνιμων προσλήψεων που τόσο έχει ανάγκη το δημόσιο σύστημα υγείας. Ενταξη όλων των εργαζομένων στα ΒΑΕ.

• Ανάπτυξη όσο το δυνατόν περισσότερων κλινών ΜΕΘ. Υπενθυμίζουμε πως πάγιο διαχρονικό αίτημα των υγειονομικών και πριν την επιδημία ήταν τουλάχιστον 2.000 κλίνες ΜΕΘ στα δημόσια νοσοκομεία συν άλλες 1.500 κλίνες ΜΑΦ (που μπορούν να μετατραπούν άμεσα ανά πάσα στιγμή σε κλίνες ΜΕΘ).

• Να αυξηθεί η διαθεσιμότητα των διαγνωστικών τεστ και κυρίως να τεθεί υπό τον έλεγχο του υπουργείου Υγείας η διαχείριση των εργαστηριακών ελέγχων που σχετίζονται με την πανδημία. Να υπάρξει ειδική μέριμνα για τεστ στο υγειονομικό προσωπικό.

• Να ενισχυθεί επαρκώς με προσωπικό και μέσα η υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι». Να αξιοποιηθούν οργανωμένα και οι φοιτητές - σπουδαστές των Σχολών Υγείας που είναι στα τελευταία έτη φοίτησης μαζί με το αντίστοιχο διδακτικό προσωπικό.

• Την ενσωμάτωση όλων των δημόσιων δομών υγείας, δηλαδή των κέντρων υγείας αστικού και αγροτικού τύπου, των περιφερειακών ιατρείων και των ΤΟΜΥ παρά τα προβλήματα που έχουν στον συνολικό σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας".

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER