Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020 14:29

Καλαμάτα: Σε υποτονικό κλίμα η κίνηση στην έκθεση ειδών χειροτεχνίας στην Παραλία

Γράφτηκε από τον
Καλαμάτα: Σε υποτονικό κλίμα η κίνηση στην έκθεση ειδών χειροτεχνίας στην Παραλία

Στο κλίμα της γενικότερης υποτονικής κίνησης της αγοράς κινήθηκε τον πρώτο μήνα λειτουργίας της η έκθεση ειδών χειροτεχνίας της Ναυαρίνου, δίπλα από το πάρκινγκ του ΝΟΚ.

Οπως ανέφεραν οι ιδιοκτήτριες των πάγκων στην “Ε”, στο νωχελικό αγοραστικό ενδιαφέρον συνετέλεσε αναμφίβολα η μη άφιξη τουριστών τον Ιούνιο ενώ και ο καιρός δεν ήταν καλός σύμμαχος, καθώς οι δυνατοί άνεμοι αλλά και οι χαμηλές θερμοκρασίες περιόρισαν τις βόλτες των Καλαματιανών στην παραλιακή. 

1) Ιωάννα Μαρκοπούλου: Η αγοραστική κίνηση τον πρώτο μήνα ήταν χαλαρή, με εξαίρεση το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος. Πλέον με το άνοιγμα των συνόρων πιστεύουμε πως το οικονομικό κλίμα θα αλλάξει μιας και οι τουρίστες μας προτιμούν περισσότερο αγοράζοντας διάφορα είδη για τους ίδιους αλλά και για φίλους ή συγγενείς τους. Σε ό,τι έχει να κάνει με τους κανόνες υγιεινής προτρέπουμε τους πελάτες να μην έχουν πολλές επαφές με τα προϊόντα ενώ αν χρειαστεί να το κάνουν τους προσφέρουμε πάντα αντισηπτικό.

2) Μαρία Μαλαπάνη: Ο κόσμος ήταν παγωμένος αυτό το πρώτο διάστημα, όπως και ο καιρός, καθώς τον Ιούνιο τα καιρικά φαινόμενα δεν ήταν και τα καλύτερα, με αποτέλεσμα αρκετοί να κινούνται στο κέντρο. Τουρίστες είδαμε από τη δεύτερη εβδομάδα του Ιούλη, κυρίως Ιταλούς, ενώ με το άνοιγμα των πτήσεων πιστεύουμε πως θα καταφθάσουν κι άλλοι στην πόλη μας. Η αλήθεια είναι πως υπάρχει μια επιλεκτικότητα απέναντι στους ξένους επισκέπτες καθώς στο εξωτερικό υπήρχαν περισσότερα κρούσματα, ωστόσο απ’ τη στιγμή που τηρούν τα απαραίτητα μέτρα δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να τους εξυπηρετήσουμε.

3) Χριστίνα Βαρελά: Τα πράγματα είναι πολύ υποτονικά, το φετινό καλοκαίρι δεν έχει καμία σχέση με το περσινό. Βέβαια περιμέναμε αυτή την εξέλιξη λόγω της κατάστασης που επικρατεί με την πανδημία. Απ’ την πλευρά μας προσπαθούμε με χαμηλές τιμές να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε και ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες όπως και ο υπόλοιπος κόσμος. Αντιλαμβανόμαστε την κατάσταση και πρέπει να βοηθάμε ο ένας τον άλλο για να μπορέσουμε να μπούμε ξανά στην κανονικότητα και να κινηθεί η αγορά.

4) Νίνα Παπανικολάου: Με τον κορονοϊό να έχει έρθει στη ζωή μας οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες. Ευχή όλων είναι να φύγει και τα πράγματα να γίνουν καλύτερα. Η μειωμένη κίνηση στους πάγκους μας το πρώτο διάστημα συνδυάστηκε και με την χαμηλή επισκεψιμότητα της Ναυαρίνου τον Ιούνιο λόγω του άστατου καιρού. Πάντως, και οι ξένοι να αρχίσουν να έρχονται στην Καλαμάτα δεν είναι βέβαιο πως θα είναι “ζεστοί” αγοραστικά καθώς μην ξεχνάμε πως και εκείνοι έχουν βιώσει την οικονομική κρίση των τελευταίων μηνών.

5) Ελένη Χρονοπούλου: Η κίνηση είναι μειωμένη σε σχέση με πέρυσι. Βέβαια κάθε χρόνο τον Ιούνιο δεν έχουμε πολύ κόσμο. Σε αυτό δεν βοήθησε ο καιρός γιατί είχε παραπάνω κρύο, ωστόσο ελπίζουμε τα πράγματα να πάνε καλύτερα. Μέχρι στιγμής οι ξένοι επισκέπτες είναι ελάχιστοι όπως και ο κόσμος που ερχόταν από την Αθήνα τις καθημερινές. Σιγά σιγά παρατηρείται μια παραπάνω κίνηση τα Σαββατοκύριακα ενώ είναι βέβαιο πως η κίνηση θα κορυφωθεί τον Αύγουστο. Τουρίστες από το εξωτερικό οι οποίοι ενίσχυαν την τοπική αγορά τις περασμένες χρονιές ήταν οι Αμερικανοί και οι Αυστραλοί, όμως λόγω της κατάστασης είναι αμφίβολο αν θα μας επισκεφτούν φέτος.

Στην έκθεση για μια ακόμα χρονιά έχουν στηθεί πάγκοι, με τις δημιουργούς τους να πωλούν πρωτότυπα, οικονομικά και χειροποίητα αντικείμενα. Κοσμήματα, αξεσουάρ στολίδια αλλά και υποδήματα είναι ορισμένα από τα είδη που θα βρείτε στην μικρή αυτή καλοκαιρινή «αγορά» η οποία ανοίγει καθημερινά από τις 7 το απόγευμα και διαρκεί έως αργά το βράδυ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER