Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2020 08:29

Μεσσηνία: Πάνω από 1200 στρέμματα έκαψε φωτιά στο Διαβολίτσι

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: Πάνω από 1200 στρέμματα έκαψε φωτιά στο Διαβολίτσι

 

 

Η ζημιά από τη μεγάλη φωτιά στο Διαβολίτσι έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα 1.200 στρέμματα που έχουν καεί ολοσχερώς, με βάση την τελική καταμέτρηση που θα ολοκληρωθεί εντός των επόμενων ημερών, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Οιχαλίας.

Κι ενημερώνει πως οι ιδιοκτήτες των καλλιεργειών που επλήγησαν, καταθέτουν και δηλώνουν τις ζημιές τους στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Μελιγαλά.

Στην ανακοίνωση ο Δήμος Οιχαλίας αναφέρει ότι “όλα τα πυροσβεστικά μέσα και μηχανήματα έργου του δήμου ήταν σε ετοιμότητα και όλα τα πληρώματα ήταν υπό τις οδηγίες του υπεύθυνου αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας κ. Ντονά και του διοικητή της Πυροσβεστικής. Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο λίγο πριν βραδιάσει. Σε αυτό βέβαια συνέβαλαν σημαντικά τα εναέρια μέσα (αεροπλάνα και ελικόπτερα) που έλαβαν μέρος στην πυρόσβεση και ειδικά τα ελικόπτερα που χρησιμοποιούσαν δεξαμενές που έχουν τοποθετηθεί στην περιοχή για το σκοπό αυτό και ήταν γεμάτες με νερό. Οι αποστάσεις που διένυαν ήταν πολύ μικρές, με αποτέλεσμα τη συνεχή ρίψη νερού. Οι εθελοντές δημότες μας με αυταπάρνηση βοηθούσαν με όποιον τρόπο μπορούσαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς. Ο δήμος ήταν σε επιφυλακή από την πρώτη στιγμή που είχαμε ενημέρωση ότι θα υπάρχουν ισχυροί άνεμοι και ο κίνδυνος της φωτιάς ήταν σε κατάσταση σχεδόν συναγερμού. Ο δήμος μας έχει πλήρη και πολύ καλή συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, αλλά και με την Περιφέρεια Πελοποννήσου καθ’ όλο το διάστημα της αντιπυρικής περιόδου και τα πυροσβεστικά μέσα που διαθέτει έχουν παρέμβει σε πολλές φωτιές στην περιοχή.

Τέλος, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι ενεπλάκησαν στην κατάσβεση για την προσπάθειά τους. Από τον κάθε δημότη που εθελοντικά βοηθούσε, τις πυροσβεστικές δυνάμεις επίγειες και εναέριες και τους ανθρώπους της Πολιτικής Προστασίας του δήμου”.


NEWSLETTER