Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2013 08:48

Στα Pet Shop της Καλαμάτας: Αυξημένη ζήτηση για σκυλιά φύλακες

Γράφτηκε από την
Στα Pet Shop της Καλαμάτας: Αυξημένη ζήτηση για σκυλιά φύλακες



Σκύλους φύλακες για την αποτροπή των επίδοξων διαρρηκτών αναζητούν όλο και περισσότεροι κάτοικοι της περιοχής μας. Ειδικά τους τελευταίους 6 μήνες στα pet shop της Καλαμάτας η ζήτηση έχει εκτοξευθεί στα ύψη. Για μονοκατοικίες σε απομονωμένες -και όχι μόνο- περιοχές επιλέγουν μεγάλα σκυλιά φύλακες, ενώ εκείνοι που ζουν σε διαμερίσματα διαλέγουν πιο μικρόσωμα.
Η Ανθή Αθανασίου έχει το κατάστημα "My friend" στο Ασπρόχωμα. Διαπιστώνει πως τους τελευταίους μήνες έχει αυξηθεί πάρα πολύ η ζήτηση σκύλων που είναι φύλακες. Πολλοί αναζητούν ράτσες όπως ελληνικός ποιμενικός, ροντβάιλερ και πίτμπουλ. Οπως λέει, ο κόσμος συνεχίζει να φροντίζει καλά τα σκυλιά του παρά την οικονομική κρίση. Αντίθετα, λόγω του οικονομικού προβλήματος έχει μειωθεί η ζήτηση για άλλα κατοικίδια όπως γάτες, ωδικά πτηνά, ψάρια κ.λπ. - όχι όμως και για τα οικόσιτα πουλερικά κ.λπ.
Ο Πέτρος Λυμπερόπουλος από την "Κιβωτό του Νώε" διαπιστώνει στροφή του κόσμου προς τα μεγαλόσωμα σκυλιά, ενώ τα μικρά, που τα προτιμούν κυρίως για τα διαμερίσματα, παίζουν το ρόλο του... συναγερμού, αφού γαβγίζουν όποτε αντιληφθούν οτιδήποτε περίεργο. Τα χρήματα που διαθέτουν οι περισσότεροι κυμαίνονται μεταξύ 250 και 350 ευρώ και σ' αυτά τα ποσά υπάρχουν επιλογές. Για τα υπόλοιπα ζωάκια βλέπει πως η ζήτηση έχει μειωθεί, ενώ όσον αφορά τις τροφές, οι περισσότεροι αναζητούν πιο οικονομικές επιλογές.
Ο Παναγιώτης Σπυρόπουλος από το "Pet Market" βλέπει αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον για σκύλους που προσφέρουν ασφάλεια και φύλαξη. Συχνά τους αγοραστές δεν τους απασχολεί αν πρόκειται για καθαρόαιμο ή ημίαιμο, παρά μόνο επιμένουν να είναι καλός φύλακας. Οσο για τα μικρότερα σκυλιά... κάνουν κι αυτά μεγάλη φασαρία αν υποπτευθούν πως κάτι δεν πάει καλά, και πολλοί τα προτιμούν, ειδικά στην πόλη. Διαπιστώνει πάντως με τη σειρά του μικρότερη ζήτηση για τα υπόλοιπα κατοικίδια, λόγω των γενικότερων οικονομικών προβλημάτων.
Ο Νίκος Σακελλαρόπουλος από το "Mega pet" ακούει πως αρκετοί αναζητούν σκύλο φύλακα λόγω της ανασφάλειας που επικρατεί. Ο ίδιος πουλάει κυρίως ζωοτροφές και παρατηρεί ότι ο κόσμος προσπαθεί να κάνει οικονομικότερες επιλογές. Ελπίζει η αυξημένη ζήτηση για οικόσιτα να αυξήσει την κίνηση, όταν έρθει η εποχή τους.
Ο Βασίλης Αλφέας, αν και ασχολείται κυρίως με τα ωδικά πτηνά, έχει δεχτεί αρκετά αιτήματα για σκυλάκια τον τελευταίο καιρό. Βλέπει όμως πως πολλοί αποθαρρύνονται από τις τιμές των εισαγόμενων και αναζητούν ντόπια σκυλιά από κατοίκους της περιοχής. Οσο για τα πουλιά, η ζήτηση είναι περιορισμένη και η αγορά κινείται κυρίως με τις τροφές για εκείνα που ήδη είχε το κάθε σπίτι.
Ο Βασίλης Γεωργακάς επίσης ασχολείται με ωδικά πτηνά, αλλά και οικόσιτα. Διαπιστώνει κι εκείνος πως ό,τι κινείται στην αγορά αφορά τα ζώα που υπήρχαν ήδη στα σπίτια, πριν παρουσιαστούν τα έντονα οικονομικά προβλήματα.


NEWSLETTER