Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2020 17:36

Μεσσηνία: Προσλήψεις σε Υγεία και Παιδεία ζητεί η ΑΔΕΔΥ (βίντεο)

Γράφτηκε από την


Σε χώρους εργασίας του δημοσίου τομέα στην Καλαμάτα περιόδευσε χθες κλιμάκιο της ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας συνοδευόμενο από το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ Γιώργο Πετρόπουλο.
Ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ Δημήτρης Φαββατάς αναφέρθηκε ειδικότερα στην υποστελέχωση του Νοσοκομείου Καλαμάτας και ζήτησε μόνιμες προσλήψεις στους τομείς της υγείας και της εκπαίδευσης. Τόνισε ότι υπήρξαν συναντήσεις με εκπροσώπους της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που τους ενημέρωσαν για τα κενά στα σχολεία, αλλά και για τις ελλείψεις στην καθαριότητα, προαναγγέλλοντας κινητοποιήσεις.


Από την πλευρά του ο Γιώργος Πετρόπουλος επεσήμανε, ότι “ο δημόσιος τομέας, χρόνια απαξιωμένος και υποστελέχωμένος, έδειξε ότι μπορεί επάξια να αντεπεξέλθει σε καταστάσεις κρίσης, όπως τώρα με την πανδημία”.
Εκανε λόγο για καθαρά πολιτική επιλογή να μην στελεχωθούν επαρκώς αυτοί οι τομείς, ενώ αναφερόμενος στο Νοσοκομείο Καλαμάτας επεσήμανε ότι “υπάρχει στελέχωση σε ιατρικό προσωπικό της τάξεως του 50%, ενώ σε νοσηλευτικό η κατάσταση είναι καλύτερη, αλλά και εκεί υπάρχουν ελλείψεις”.
Καταλήγοντας ενημέρωσε ότι πιθανόν στις 15 Οκτωβρίου θα προκηρυχθεί πανελλαδική απεργία για την προάσπιση της υγείας και του δικαιώματος στην εκπαίδευση υπό σωστές παιδαγωγικές και υγειονομικές συνθήκες.