Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020 19:25

Απέχει από τις εκλογές αιρετών η Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την
Απέχει από τις εκλογές αιρετών η Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας

Από τις εκλογές αιρετών Υπηρεσιακών Συμβουλίων το 2020 απέχει η Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας και καλεί την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να αφουγκραστεί τις αντιρρήσεις του συνδικαλιστικού κινήματος, να αναβάλει τις εκλογικές διαδικασίες και να έρθει σε διάλογο με την ηγεσία της ΟΛΜΕ.

Χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του το Δ.Σ. της Α’ ΕΛΜΕ αναφέρει ότι “μετά και την έκδοση της υπ’ αριθμ. Φ.350/52/139940 Υ.Α., που τροποποιεί την διαδικασία των εκλογών των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, λαμβάνοντας υπ’ όψιν και την σύμφωνη γνώμη των παρατάξεων που δεν εκπροσωπούνται στο διοικητικό συμβούλιο, ομόφωνα αποφάσισε: 1) Να αποσυρθούν όλα τα ψηφοδέλτια, που είχαν κατατεθεί για να μετέχουν στις εκλογές ανάδειξης αιρετών εκπροσώπων στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο ΠΥΣΔΕ Μεσσηνίας, που θα διεξάγονταν την Τετάρτη 4/11/2020 με φυσική παρουσία. 2) Να αποσυρθούν όλες οι υποψηφιότητες μελών του σωματείου μας, που μετείχαν σε ψηφοδέλτια, τα οποία είχαν κατατεθεί για τις εκλογές ανάδειξης αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια ΑΠΥΣΔΕ Πελοποννήσου και ΚΥΣΔΕ, που θα διεξάγονταν την Τετάρτη 4/11/2020 με φυσική παρουσία. 3) Να καλέσει τα μέλη μας, αλλά και όλους/όλες τους/τις εκπαιδευτικούς που εργάζονται στα σχολεία αρμοδιότητάς μας, να απέχουν από τις εκλογικές διαδικασίες που θα διεξαχθούν σύμφωνα με την υπ’ άριθμ. Φ.350/52/139940 Υ.Α, το Σάββατο 7/11/2020. 4) Να καλέσει την ηγεσία του ΥΠΑΙΘ έστω και την ύστατη στιγμή να αφουγκραστεί τις αντιρρήσεις και τις ανησυχίες του συνδικαλιστικού κινήματος και να αναβάλει τις εκλογικές διαδικασίες για όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες, να έρθει σε διάλογο με την ηγεσία της ΟΛΜΕ και να παρατείνει την θητεία των υπαρχόντων αιρετών μέχρι την διενέργεια των εκλογών”.

ΚΑΙ Η ΔΑΚΕ
Από τις εκλογικές διαδικασίες θα απέχει και η ΔΑΚΕ. Ο πρόεδρος της Τ.Ε. της ΔΑΚΕ Καθηγητών Μεσσηνίας Βασίλης Γεωργιόπουλος ενημερώνει ότι “ως επικεφαλής της παράταξης της ΔΑΚΕ Καθηγητών Μεσσηνίας στην περιοχή μας και υλοποιώντας την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε., αποσύρω το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ Καθηγητών Μεσσηνίας για το ΠΥΣΔΕ Μεσσηνίας και δηλώνω ότι δεν επιτρέπουμε να χρησιμοποιηθεί το λογότυπο της ΔΑΚΕ Καθηγητών Μεσσηνίας και το σήμα από οποιονδήποτε για τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια”.


NEWSLETTER