Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020 12:20

Μήνυμα Χρονά για την Παγκόσμια Ημέρα για τον Καρκίνο του Μαστού

Γράφτηκε από την
Μήνυμα Χρονά για την Παγκόσμια Ημέρα για τον Καρκίνο του Μαστού

Η σημασία του προληπτικού ελέγχου και της διενέργειας της βασικής εξέτασης που είναι η μαστογραφία, σε τακτική βάση, είναι και τη φετινή 25η Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για τον Καρκίνο του Μαστού, το βασικό μήνυμα που πρέπει να περάσει σε όλο το γυναικείο πληθυσμό και όχι μόνο.

Αυτό αναφέρει σε μήνυμά του για την χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, Αγγελος Χρονάς.
"Εκείνο που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι πως ο καρκίνος του μαστού δεν είναι αθεράπευτη ασθένεια, αλλά για να έχουμε θετικά αποτελέσματα θα πρέπει να υπάρχει έγκαιρη διάγνωση, και αυτό επιτυγχάνεται μόνο με την πρόληψη, που εκτός από τις εξετάσεις επιτυγχάνεται και με την τήρηση καλών συνηθειών στην καθημερινότητα των γυναικών, όπως είναι η κατανάλωση τροφίμων με υψηλή περιεκτικότητα φυτικών ινών, όπως τα φρούτα, τα λαχανικά και τα δημητριακά, ο περιορισμός του αλκοόλ, η διατήρηση ενός υγιούς βάρους, ιδιαίτερα μετά την εμμηνόπαυση, η αποφυγή μακροχρόνιας ορμονοθεραπείας, η σωματική άσκηση, η χρήση ελαιόλαδου. Σωστή ενημέρωση, προληπτικές εξετάσεις, καλή διατροφή και άσκηση είναι οι βασικοί παράγοντες στη μάχη κατά του καρκίνου του μαστού" αναφέρει σε άλλο απόσπασμα του μηνύματός του ο κ. Χρονάς.


NEWSLETTER