Δευτέρα, 09 Νοεμβρίου 2020 18:50

Ικανοποίηση για την μαζική συμμετοχή στις εκλογές

Γράφτηκε από την
Ικανοποίηση για την μαζική συμμετοχή στις εκλογές

Τη μαζική συμμετοχή των μελών του στις πρόσφατες εκλογές χαιρετίζει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας.

Οι εκλογές έγιναν την Τρίτη 3 Νοεμβρίου στα συνεργεία της ΔΕΥΑ Καλαμάτας, στα γραφεία του Βιολογικού της ΔΕΥΑ Πύλου, στις 5 στα γραφεία της ΔΕΥΑ Τριφυλίας και ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή στα γραφεία της ΔΕΥΑ Μεσσήνης.
Σε σύνολο 194 εργαζομένων, ψήφισαν 156 (συμμετοχή 80,41%) με το Σωματείο να εκπροσωπείται με 6 αντιπροσώπους στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας και με 8 στην Ομοσπονδία ΠΟΕ  ΔΕΥΑ.
Το σωματείο με αφορμή τις εκλογές εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
“Η μαζική συμμετοχή τόσο στις εκλογές όσο και στην γενική συνέλευση δίνει δύναμη στο Σωματείο να αγωνιστεί κάτω από καλύτερες προϋποθέσεις, για τον ταξικό προσανατολισμό του συνδικαλιστικού κινήματος, ενισχύοντας τις δυνάμεις πού αγωνίζονται για την αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων και για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος, ενάντια στις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες.
Κάτω από τις νέες συνθήκες πού δημιουργούνται από το δεύτερο κύμα πανδημίας, το σωματείο μας δεν αναστέλλει την δράση του, αλλά την προσαρμόζει λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και θα κληθεί το επόμενο διάστημα να δώσει σκληρούς αγώνες για την διαφύλαξη των όποιων κεκτημένων έχουν παραμείνει. Θα καλεστούμε να δώσουμε αγώνες για την ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας και της ασφάλισης. Θα καλεστούμε να διαφυλάξουμε το οκτάωρο και τα εργασιακά μας δικαιώματα που με σκληρούς αγώνες έχουμε κατακτήσει. Θα καλεστούμε να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας από τον νέο πτωχευτικό κώδικα, θα καλεστούμε να αντιπαλέψουμε τον νέο συνδικαλιστικό νόμο πού αφορά τις εργασιακές μας κατακτήσεις (8ωρο, υπερωρίες σταθερό ωράριο εργασίας, τροποποίηση του συνδικαλιστικού νόμου πού βάζει ακόμα περισσότερα εμπόδια στην συνδικαλιστική δράση και στην λειτουργία των σωματείων). Τέλος στο άμεσο μέλλον θα καλεστούμε να δώσουμε την μάχη:
Για την μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων μας που εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Μάχη που θα δώσουμε τόσο σε νομικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο.
Για την διαφύλαξη των ΔΕΥΑ πού κινδυνεύουν από διάλυση και συγχώνευση σε περιφερειακό επίπεδο. Στο σύστημα πού ζούμε η διάλυση και συγχώνευση οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση, με ό,τι αυτό σημαίνει τόσο για τις εργασιακές μας σχέσεις, αλλά και για την πρόσβαση στα δίκτυα ύδρευσης, των συμπολιτών μας που θα βρίσκονται σε πραγματική οικονομική αδυναμία”.


NEWSLETTER