Τετάρτη, 03 Μαρτίου 2021 20:16

Νέα μέτρα: Στο "κόκκινο" η Μεσσηνία - Τι αλλάζει από αύριο (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Νέα μέτρα: Στο "κόκκινο" η Μεσσηνία - Τι αλλάζει από αύριο (βίντεο)

Δύο επίπεδα, το πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) και το επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο) διαμορφώνουν από σήμερα το Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας της χώρας, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Η Μεσσηνία απέφυγε το “βαθύ κόκκινο”, στο οποίο από την Πελοπόννησο εντάχθηκαν Αρκαδία, Αχαϊα, Αργολίδα και Κορινθία. Στο κόκκινο, όπου βρίσκεται ο νομός μας, η σημαντικότερη διαφοροποίηση έχει να κάνει με την αναστολή της δια ζώσης λειτουργία όλων των λυκείων καθώς και του Μουσικού Γυμνασίου. Διαφοροποίηση υπάρχει επίσης στην αποστολή των SMS.

Να σημειωθεί ότι στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) είναι σε αναστολή η διά ζώσης λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων και βαθμίδων εκπαίδευσης (εξαιρουμένης της ειδικής αγωγής).

ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑ SMS

Οσον αφορά στο SMS ισχύουν οι εξής διαφοροποιήσεις σε όλη την Ελλάδα ανεξαρτήτως επιδημιολογικού κινδύνου:

* Στο SMS 2 για μετακίνηση για προμήθεια βασικών αγαθών, αλλά και στο SMS 3 όσον αφορά στο σκέλος των τραπεζών, η μετακίνηση θα πραγματοποιείται μόνο εντός του οικείου δήμου ή σε απόσταση ως 2 χιλιόμετρα.

* Για το SMS 6 που αφορά στην άθληση, αυτή θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο πεζή ή με ποδήλατο. Δεν θα μπορεί δηλαδή κάποιος να στείλει κωδικό 6 (σε όλη την Ελλάδα) και να μεταβεί για άσκηση με το αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα.

* Στη μετακίνηση 4 τα ελεγκτικά όργανα θα πρέπει να ζητάνε επιπλέον αποδεικτικά προκειμένου να διαπιστώνεται η επάρκεια της κατ' εξαίρεση μετακίνησης για τους πολίτες.

ΟΙ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΤΟ “ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ”

Συγκεκριμένα στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) κατατάσσεται η Περιφέρεια Αττικής, καθώς και οι ακόλουθες Περιφερειακές Ενότητες: Αχαΐας, Αρκαδίας, Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Λευκάδας (εκτός από το Μεγανήσι), Φθιώτιδας, Αργολίδας, Κορινθίας, Θεσπρωτίας, 'Αρτας, Σάμου, Βοιωτίας, Χίου, Αιτωλοακαρνανίας, Ρόδου, Ηρακλείου και Ευβοίας (εκτός από τη Σκύρο). Επίσης, στο συγκεκριμένο επίπεδο κατατάσσεται και ο Δήμος Καλυμνίων.

Όλες οι υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας κατατάσσονται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο). Τα μέτρα ισχύουν από σήμερα στις 6 το πρωί έως και την Τρίτη 16 Μαρτίου στις 6 το πρωί, με εξαίρεση την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, όπου τα μέτρα θα ξεκινήσουν από το Σάββατο 6 Μαρτίου, προκειμένου να διευκολυνθεί η διαχείριση των συνεπειών του σεισμού που έπληξε σήμερα την περιοχή.

ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Η απαγόρευση κυκλοφορίας διαμορφώνεται ως εξής. Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο) ισχύει από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, ενώ στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) από τις 7 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί. Με εξαίρεση την Περιφέρεια Αττικής και την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, όπου η απαγόρευση κυκλοφορίας τις καθημερινές (Δευτέρα ως Παρασκευή) διαμορφώνεται από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί, λόγω του μητροπολιτικού χαρακτήρα των περιοχών αυτών.


NEWSLETTER