Πέμπτη, 08 Απριλίου 2021 15:41

Παγωμένη ακόμα η Κυπαρισσία: Σήμερα το τελευταίο αντίο στον αδικοχαμένο Κώστα Καρυτινό

Παγωμένη ακόμα η Κυπαρισσία: Σήμερα το τελευταίο αντίο στον αδικοχαμένο Κώστα Καρυτινό

 

Παγωμένη παραμένει ακόμα η τοπική κοινωνία της Κυπαρισσίας μετά τον άδικο χαμό του 39χρονου Κώστα Καρυτινού μέσα στο κατάστημα “Γερμανός” στο κέντρο της πόλης από πυροβολισμό με δράστη έναν 72χρονο.

Σήμερα στις 5 μ.μ. στον Άγιο Αθανάσιο Κυπαρισσίας συγγενείς και φίλοι θα πουν το τελευταίο “αντίο” χωρίς πραγματικά ακόμα να μπορούν να πιστέψουν τι ακριβώς έχει συμβεί.

ΠΗΡΕ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ Ο 72ΧΡΟΝΟΣ

Ο δράστης, που λίγο μετά το έγκλημα παραδόθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Τριφυλίας και έχει ουσιαστικά ομολογήσει, παρουσιάστηκε σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα Κυπαρισσίας για να απολογηθεί, από όπου πήρε προθεσμία για την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι.

Εμφανίστηκε όμως αμετανόητος, παραιτήθηκε από το δικαίωμα υπεράσπισης του από δικηγόρο και επέμεινε, ότι “ήταν ζήτημα τιμής”. Παραδέχθηκε, ότι υπήρξε διαφωνία για έναν λογαριασμό τηλεφώνου ύψους… 143 ευρώ και ζήτησε να του επιβληθεί η ανώτερη ποινή.

Παράλληλα του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία με δόλο, παράνομη οπλοφορία, οπλοκατοχή και οπλοχρησία.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

Τραγωδία εκτυλίχθηκε στην Κυπαρισσία χθες το πρωί, όπου 72χρονος πυροβόλησε εξ επαφής τον 39χρονο ιδιοκτήτη του καταστήματος «Γερμανός» Κώστα Καρυτινό, ο οποίος και εξέπνευσε λίγη ώρα αργότερα στο νοσοκομείο της πόλης. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρωτοφανές έγκλημα έγινε για ασήμαντη αφορμή, για έναν λογαριασμό κινητού τηλεφώνου. Το έγκλημα στο κέντρο της πόλης σόκαρε όλη την τοπική κοινωνία, η οποία αδυνατεί να πιστέψει αυτό που συνέβη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 72χρονος συνταξιούχος κάτοικος Κυπαρισσίας, πρώην λαχειοπώλης στην Καλαμάτα, είχε πάει στο συγκεκριμένο κατάστημα να διαμαρτυρηθεί για ένα λογαριασμό του και από εκεί έφυγε εκνευρισμένος. Όπως φαίνεται, πήγε στο σπίτι του που βρίσκεται στην Άνω Πόλη Κυπαρισσίας, πήρε ένα περίστροφο που είχε και επέστρεψε στο κατάστημα μετά από λίγο, περίπου στις 11.30. Με βήμα ταχύ μπήκε μέσα στο κατάστημα και κινήθηκε προς τον άτυχο 39χρονο. Μάλιστα επειδή ο 39χρονος βρισκόταν πίσω από το γκισέ που είχε και πλεξιγκλάς, πήγε στο πλάι και βγάζοντας το όπλο το έστρεψε εναντίον του και τον πυροβόλησε εξ επαφής μια φορά στην κοιλιακή χώρα. Ο άτυχος άντρας δεν πρόλαβε να αντιδράσει και έπεσε αιμόφυρτος στο δάπεδο.

Ο 72χρονος φαίνεται να είπε «πάρτε τηλέφωνο την Αστυνομία και το Νοσοκομείο». Βγήκε από το κατάστημα με το όπλο στο χέρι, κοντοστάθηκε για λίγο και αφού έκανε λίγα βήματα πάνω κάτω, πήγε στην κοντινή πιάτσα ταξί, πήρε ένα ταξί και πήγε μέχρι το Αστυνομικό Τμήμα Τριφυλίας, όπου και παραδόθηκε στους αστυνομικούς, κρατώντας το όπλο και λέγοντας ότι κάποιον πυροβόλησε.

Στο κατάστημα επικράτησε πανικός, καθώς στο χώρο βρίσκονταν υπάλληλοι αλλά και 2-3 πελάτες που περίμεναν στην είσοδο. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο, που μετέφερε τον 39χρονο στο Νοσοκομείο που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών όμως το θύμα δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή και μετά από λίγη ώρα κατέληξε.

Στο χώρο του καταστήματος μετέβησαν αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίοι μέσα από τις καταθέσεις μαρτύρων και το υλικό από κάμερες προσπαθούν να δουν τι ακριβώς συνέβη. Την προανάκριση ανέλαβε το Τμήμα Ασφαλείας Καλαμάτας. Ο 72χρονος μεταφέρθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας. Στην κατοχή του βρέθηκε το περίστροφο και 5 φυσίγγια, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας στο σπίτι του στην Άνω Πόλη  κατασχέθηκαν κυνηγετικό όπλο, περίστροφο, 141 φυσίγγια πυροβόλου όπλου και 97 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου.

Η μικρή κοινωνία της Κυπαρισσίας είναι σοκαρισμένη από το έγκλημα που έγινε για μια απλή διαφωνία σχετικά μ’ έναν λογαριασμό -για κάποιους επειδή ερχόταν ηλεκτρονικά και όχι έντυπα και για άλλους γιατί ήταν πάνω από το αρχικό πάγιο, ζητώντας τη διακοπή του. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι ένας νέος άνθρωπος οικογενειάρχης και πατέρας ενός δίχρονου παιδιού χάθηκε τόσο άδικα και πρόωρα, για έναν ασήμαντο λόγο. Όλοι είναι αγανακτισμένοι για το πόσο εύκολα ένα όπλο μπορεί να βρεθεί στο χέρι του καθενός και πόσο εύκολα μπορεί να στραφεί εναντίον κάποιου.