Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021 17:10

Η πρόεδρος της «Παιδί και Οικογένεια» Ρουμπίνη Τερζάκη στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Η πρόεδρος της «Παιδί και Οικογένεια» Ρουμπίνη Τερζάκη στην Καλαμάτα

 

Την Καλαμάτα επισκέπτεται μεθαύριο Παρασκευή η πρόεδρος της ΑΜΚΕ «Παιδί και Οικογένεια», διευθύντρια της ψυχιατρικής δομής εφήβων και νέων «Hug 4 Youth», Ρουμπίνη Τερζάκη, για να παραστεί στη διανομή 4.820 ειδών τροφίμων και συμπληρωμάτων διατροφής σε άτομα που έχουν ανάγκη.

Οπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση για τη γνωστοποίηση της επίσκεψης, στόχος της κ. Τερζάκη είναι να συναντηθεί με τις τοπικές αρχές και τον μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο, “ώστε να διασφαλιστεί η τακτική υποστήριξη της Μεσσηνίας σε υλικά αγαθά και υπηρεσίες ψυχικής υγείας, με εστίαση τα ψυχιατρικά περιστατικά, εφήβων, νέων και των οικογενειών τους, σε σταθερή βάση”. Η ίδια ανακοίνωση αναφέρει επίσης ότι “την ενδιαφέρει ιδιαίτερα η αποτροπή των περιστατικών ψυχικής κακοποίησης παιδιών και ενηλίκων, που παρουσιάζουν έξαρση στην Ελλάδα κατά την περίοδο του μακροχρόνιου εγκλεισμού μας ενόψει Covid”.

Μια ακόμα επιδίωξη της ΑΜΚΕ και της προέδρου της, μέσω της γνωστοποίησης των ενεργειών τους στο κοινό της Μεσσηνίας, είναι “να καλλιεργηθεί δίκτυο συμμετεχόντων ιδιωτών και φορέων και να ανακουφίζονται οι οικογένειες άμεσα”. Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ακόμη ότι “τα 11 χρόνια πανελλαδικής στήριξης των οικογενειών σε τομείς υλικής και ψυχικής στήριξης, η ΑΜΚΕ ποτέ δεν χρηματοδοτήθηκε από κρατικά ή ευρωπαϊκά προγράμματα, από επιλογή μας. Η προϊοντική στήριξη και διανομή των προϊόντων στα σπίτια και στις ενορίες, μας βοήθησε πάντα να κάνουμε παρέμβαση ψυχιατρική χωρίς στιγματισμό ή εισαγγελικές παραγγελίες, ενώ τα περιστατικά υποστηρίζονται online από την κεντρική κλινική μας στην Αθήνα, δωρεά του εφοπλιστή Αθανασίου Λασκαρίδη – Εύης Λάζου. Το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος στάθηκε αρωγός των προσπαθειών μας σε συμπληρωματικές ενέργειες, τους οποίους ελπίζουμε να ευαισθητοποιήσουμε ώστε να συμβάλλουν σε μια μόνιμη ψυχιατρική δομή στην πόλη, όπως επίσης και μόνιμου καταστήματος κατά το πρότυπο Charity Shop που λειτουργούμε και στην Αθήνα με το όνομα «Φωλιά Hug», ανοιχτό σε κάθε κάτοικο, που αποτελεί και τη μόνιμη χρηματοδότηση των ενεργειών μας”.


NEWSLETTER