Κυριακή, 09 Μαϊος 2021 10:20

Προσωρινός ανάδοχος για ναυαγοσώστες στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον

Προσωρινό ανάδοχο για την παροχή υπηρεσιών ναυαγοσωστικής κάλυψης των πολυσύχναστων ακτών του Δήμου Καλαμάτας για τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο, από την 1η Ιουνίου έως και τις 30 Σεπτεμβρίου, ανέδειξε χθες η Οικονομική Επιτροπή του δήμου.

Είναι ο Γεώργιος Μιχαλιός, ο περσινός και προπέρσινος ανάδοχος, ο μοναδικός που κατέθεσε προσφορά, με ποσό 335.921,70 ευρώ, όσο και ο προϋπολογισμός, χωρίς έκπτωση.

Φέτος θα υπάρχουν 12 πύργοι (σημεία) με ναυαγοσώστες, 3 περισσότεροι από το 2020, στις πολυσύχναστες παραλίες του δήμου.

Οι 12 πύργοι θα βρίσκονται: 6 στην Ανατολική Παραλία, 2 στον Κορδία (Δυτική Παραλία), 2 στο Αλμυρό της Βέργας και 2 στη Μικρή Μαντίνεια. Πέρα από τους ναυαγοσώστες πρέπει να υπάρχουν 2 συντονιστές και 2 ταχύπλοα, καθώς και τα απαραίτητα ναυαγοσωστικά εφόδια.

Να υπενθυμίσουμε ότι το περσινό καλοκαίρι ο Γ. Μιχαλιός ήταν ανάδοχος με προσφορά 187.110,54 ευρώ, για τους 9 πύργους. Και τότε το κόστος ήταν μεγαλύτερο σε σχέση με το 2019, καθώς κάθε ναυαγοσωστικός πύργος έπρεπε να έχει απινιδωτή, για την αντιμετώπιση δυσάρεστων καταστάσεων.

Για τη μη ύπαρξη έκπτωσης ο αντιδήμαρχος Νίκος Μπασακίδης είπε ότι είναι πολύ μεγαλύτερος ο προϋπολογισμός, γιατί έχει μεγαλώσει το αντικείμενο.

Το θέμα κατατέθηκε πριν την ημερήσια διάταξη, χθες, μόλις 2 ώρες και κάτι πριν την έναρξη της συνεδρίασης, γι’ αυτό και προκάλεσε τη διαμαρτυρία των παρατάξεων των μειοψηφιών.

Λευκό ψήφισε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Βασίλης Κοσμόπουλος και καταψήφισαν οι επικεφαλής του “Πρότυπου Δήμου” Βασίλης Τζαμουράνης και της παράταξης “Καλαμάτα Ξεκινάμε” Μαρία Οικονομάκου. Ο κ. Τζαμουράνης ψήφισε κατά, γιατί, όπως παρατήρησε, δεν κατατέθηκε κανένα συγκριτικό στοιχείο για τις επιμέρους τιμές σε σχέση με πέρσι.

Γ.Σ.