Δευτέρα, 10 Μαϊος 2021 20:53

Βαρβιτσιώτης αντί Ζαχαράκη στην εκδήλωση “Ψηφιακοί Νομάδες: προορισμός Μεσσηνία”

Βαρβιτσιώτης αντί Ζαχαράκη στην εκδήλωση “Ψηφιακοί Νομάδες: προορισμός Μεσσηνία”

 

“Ψηφιακοί Νομάδες: προορισμός Μεσσηνία” είναι ο τίτλος της ενημερωτικής διαδικτυακής εκδήλωσης, που διοργανώνουν την Τετάρτη το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και η «Φάος» ΚοινΣΕπ,  σε συνεργασία με το Παρατηρητήριο Ψηφιακών Νομάδων (Digital Nomads Observatory).

Στην εκδήλωση, που θα ξεκινήσει στις 6:30 μ.μ. ομιλητές θα είναι ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου Αννα Καλογεροπούλου, οι δήμαρχοι Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος και Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Βαγγέλης Ξυγκώρος, ο πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Ψηφιακών Νομάδων Ραφαήλ Κουδούνης και ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Μάνος Τεχνίτης. Την συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Πλέμμένος.

Να σημειωθεί ότι τελικά δεν θα λάβει μέρος στην εκδήλωση η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί, καθώς διαγνώστηκε θετική στον κορονοϊό και απέχει για λίγες ημέρες από τα καθήκοντά της.

Κατά την εκδήλωση θα αναπτυχθούν οι ακόλουθες θεματικές ενότητες:   

-Ποιοι είναι οι ψηφιακοί νομάδες και γιατί μας ενδιαφέρουν

- Ποιες είναι οι ανάγκες και συνήθειες των νομάδων.

- Πώς επιλέγουν έναν προορισμό.

- Προσαρμογή των επιχειρήσεων στους ψηφιακούς νομάδες.

- Κοινωνικο-οικονομικό πλαίσιο ανάδυσης του ψηφιακού νομαδισμού.

- Διαθέτει τις  προϋποθέσεις η Μεσσηνία για την εγκατάστασή τους;

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί μέσω της πλατφόρμας Zoom και για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επισκέπτεστε την σελίδα https://bit.ly/3nQ92jy