Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021 20:54

Πανελλήνιο Συνέδριο Αστυνομικών στο Ναύπλιο

Γράφτηκε από την
Πανελλήνιο Συνέδριο Αστυνομικών στο Ναύπλιο

 

Ξεκίνησε χθες στο Ναύπλιο και θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα το 37ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών.

Το φετινό ετήσιο συνέδριο είναι αφιερωμένο στη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Σήμερα θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης του συνεδρίου, στην αίθουσα του Βουλευτικού. Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο διδάκτωρ Νεότερης Ιστορίας Τάσος Χατζηαναστασίου, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα «Η Ελληνική Επανάσταση: ζητήματα ασφάλειας και αστυνόμευσης κατά τον αγώνα της ανεξαρτησίας».

Κατά τη διάρκεια των εργασιών θα συζητηθούν θέματα αστυνομικού, κοινωνικού, πολιτιστικού και ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος. Θα αναλυθούν από τις Τοπικές Διοικήσεις της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών τα πεπραγμένα του τελευταίου χρονικού διαστήματος και θα υποβληθούν προτάσεις για δράσεις το προσεχές χρονικό διάστημα.

Σημειώνεται ότι η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών είναι η μεγαλύτερη ένωση αστυνομικών σε παγκόσμιο επίπεδο, με περισσότερα από 372.000 μέλη σε 68 χώρες του κόσμου, και ιδρύθηκε το 1950 στην Αγγλία. Παράλληλα, είναι Σύμβουλος στο Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.


NEWSLETTER