Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2021 22:00

Δύο συγκεντρώσεις στην Καλαμάτα για το Πολυτεχνείο

Δύο συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα Τετάρτη το απόγευμα στην Καλαμάτα για την 48η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου κατά της χούντας των συνταγματαρχών, για ελευθερία και δημοκρατία, για παιδεία και αξιοπρεπή ζωή.

Στην κεντρική πλατεία, στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου, του Νομαρχιακού Τμήματος Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ και σωματείων, χαιρετισμούς απηύθυναν ο εκπρόσωπος της Σπουδάζουσας Νεολαίας Αρις Σπουρδαλάκης, το μέλος της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ Γιώργος Πετρόπουλος και ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Παναγιώτης Μουλάς.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Μεσσηνίας Διονύσης Ψαλλίδας παρατήρησε ότι η εξέγερση του Πολυτεχνείου είναι σύμβολο, γιατί εκφράζει την ασυμβίβαστη νεολαία, το δικαίωμα στο όνειρο και στέλνει το μήνυμα ότι ο λαός ενωμένος οργανώνεται και νικά τον οποιονδήποτε εχθρό. Σημείωσε πως αποτελεί την αφετηρία των αγώνων που διασφαλίζουν την ελευθερία και τη δημοκρατία, για διατήρηση των ιστορικών κατακτήσεων των εργαζομένων, για δημόσια εκπαίδευση, για υγεία για όλους, για αξιοπρεπείς μισθούς και διαβίωση.

Στην πλατεία 23ης Μαρτίου, στη συγκέντρωση σωματείων του ΠΑΜΕ, ο Γιάννης Τζαβάρας μέλος της διοίκησης του Συνδικάτου Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Ν. Μεσσηνίας επεσήμανε ότι “δική μας απάντηση ο δρόμος του αγώνα και όπλο η συλλογική οργάνωση και διεκδίκηση. Τιμούμε την εξέγερση του Νοέμβρη του ‘73 και τα επίκαιρα μηνύματα του Πολυτεχνείου, συνεχίζουμε τον αγώνα για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων, δίνοντας σύγχρονο περιεχόμενο στο σύνθημα «Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία», ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις, ενάντια στον περιορισμό των συνδικαλιστικών και πολιτικών ελευθεριών”.

Μετά από τις δύο συγκεντρώσεις ακολούθησαν πορείες σε κεντρικούς δρόμους της Καλαμάτας.