Κυριακή, 09 Ιανουαρίου 2022 21:24

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από συνταξιούχους την Τρίτη στην Καλαμάτα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από συνταξιούχους την Τρίτη στην Καλαμάτα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, για να μην εφαρμοστεί η εγκύκλιος που προβλέπει την περικοπή συντάξεων, πραγματοποιείται την Τρίτη 11 Ιανουαρίου στις 11 το πρωί, έξω από τον ΕΦΚΑ στο Κολυμβητήριο Καλαμάτας.

Τη συγκέντρωση οργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των συνταξιούχων Καλαμάτας, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων.
“Οι συνταξιούχοι της χώρας μας για ακόμη μία φορά υφίστανται τις άθλιες και θανατηφόρες περικοπές των συντάξεων που έχουν ψηφίσει όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα” αναφέρει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα και μεταξύ άλλων παρατηρεί: “Η διάταξη του νόμου ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που έρχεται να εφαρμόσει η σημερινή κυβέρνηση προβλέπει για τους συνταξιούχους αυτούς την αφαίρεση ουσιαστικά ποσού 268 ευρώ το μήνα από τη δικαιούμενη «Εθνική Σύνταξη». Αυτό είναι τεράστιο πλήγμα στις ήδη περικομμένες και τσακισμένες συντάξεις και συνεχίζεται τη στιγμή που οι συντάξεις γίνονται προνοιακά βοηθήματα μπροστά στην ακρίβεια και τα τεράστια προβλήματα που έχει προκαλέσει η πανδημία. Παράλληλα, η γενική κατάσταση γίνεται ακόμη χειρότερη με την εφαρμογή του νόμου που πρόσφατα ψήφισε η κυβέρνηση για την ιδιωτικοποίηση επικουρικών συντάξεων των νέων εργαζομένων”.
Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των συνταξιούχων Καλαμάτας καλεί την κυβέρνηση “να σταματήσει άμεσα την απαράδεκτη αυτή διαδικασία, να αποδώσει στους συνταξιούχους άμεσα αυτά που τους έχουν περικοπεί, που είναι κεκτημένα, πληρωμένα με τον αγώνα μιας ζωής. Να αποδοθούν σε όλους τους συνταξιούχους τα πληρωμένα δώρα τους, τα αναδρομικά τους, το 0,5% του προϋπολογισμού για τα έτη 2020-2021 και να καταργηθεί άμεσα η παρακράτηση της εισφοράς αλληλεγγύης”.