Τις προηγούμενες ημέρες ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για το δίκτυο απορροής ομβρίων και από το τέλος της περασμένης εβδομάδας άρχισε η τοποθέτηση των κυβόλιθων στη Σφακτηρίας και στην Αναπλιώτη. Σε αυτούς τους δρόμους, όπως και στην Καπετάν Κρόμπα και την Πολυβίου, από τη Νέδοντος μέχρι και τη Σφακτηρίας προβλέπεται να δημιουργηθεί δίκτυο πεζοδρόμων.
Το έργο της ανάπλασης προϋπολογισμού 644.000 ευρώ χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο και ανάδοχος είναι η εταιρεία “Ικτίνος” με έκπτωση 43,84%.
Το επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες και στην οδό Κολοκοτρώνη, τμήμα στο οποίο είχε συμφωνηθεί από τον δήμο και τους επαγγελματίες να ξεκινήσουν μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, για να μην προκληθούν προβλήματα στη λειτουργία των καταστημάτων την περίοδο των γιορτών.
Σύμφωνα με τη διευθέτηση κυκλοφορίας και τη σήμανση εκτελουμένων εργασιών, που έχει εγκρίνει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου, προβλέπεται για τη φάση B’ (στην οδό Κολοκοτρώνη), απαγόρευση κυκλοφορίας και στάθμευσης στη συγκεκριμένη οδό και στον χώρο έμπροσθεν του ναού Αγίου Νικολάου, απαγόρευση στάθμευσης στην οδό Αναγνωσταρά στη διασταύρωση με την Κολοκοτρώνη και απαγόρευση στάθμευσης στην οδό Σταδίου στη διασταύρωση με την οδό Αγίου Νικολάου, με εφαρμογή της κατάλληλης σήμανσης από τον ανάδοχο. Η συνολική χρονική διάρκεια της φάσης B’ εκτιμάται στους 4 μήνες.
Να υπενθυμίσουμε ότι στην οδό Κολοκοτρώνη η αρχιτεκτονική μελέτη προβλέπει τη διαπλάτυνση των υφισταμένων πεζοδρομίων -σημαντικότερη αυτή του νοτίου- με ταυτόχρονη δημιουργία ικανών σε μήκος εσοχών για στάθμευση οχημάτων ανάγκης ή οχημάτων διανομής στα παρακείμενα καταστήματα, αφήνοντας καθαρό πλάτος κίνησης οχημάτων 3,20 μ. -πέραν του χώρου στάθμευσης- ενώ στο σημερινό οδόστρωμα θα τοποθετηθούν έγχρωμοι κυβόλιθοι τσιμέντου.
Γ.Σ.