Δευτέρα, 25 Απριλίου 2022 18:47

Μεσσηνία: Με επιτυχία και φέτος οι ιπποδρομίες στο Πλατύ (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από τον
Μεσσηνία: Με επιτυχία και φέτος οι ιπποδρομίες στο Πλατύ (φωτογραφίες)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί, ανήμερα του Αγίου Γεωργίου, οι καθιερωμένες ιπποδρομίες στο Πλατύ, οι πρώτες μετά την πανδημία του κορονοϊού.

Μεγάλος νικητής ήταν ο ίππος “Περπλ Χαρπ”, ιδιοκτησίας Μαρίας Συρίγα - Βασιλικής Χαραλαμποπούλου, με αναβάτη τον Γιάννη Λαζαρίδη, που κέρδισε τη 2η προκριματική κούρσα με τα καθαρόαιμα και την τελική.

Πραγματοποιήθηκαν 2 κούρσες με καθαρόαιμα και η τελική με τα πρώτα από αυτές άλογα (“Περπλ Χαρπ” και “Χαντέφ”, 2ο στην τελική με αναβάτη τον Κωνσταντίνο Λίβα, ιδιοκτησίας Μ. Συρίγα - Β. Χαραλαμποπούλου ) και τον “Αθηρ Ντουμπάι”, τιμής ένεκεν, (είναι ηλικίας 18 χρονών και τρέχει πολλά χρόνια στο Πλατύ, ήταν 3ος στη δεύτερη με αναβάτη τον Νίκο Μώρο) και στην τελική με αναβάτη τον Μιχάλη Ταχταμπά.

Στην πρώτη ιπποδρομία 2ος ήταν ο “Ατρέγιου”, ιδιοκτησίας Ευθυμίου Παπαναστασίου - Γιάννη Ταχταμπά, με αναβάτη τον Μ. Ταχταμπά και στη δεύτερη ο “Ρέινμποου Λάιτ”, ιδιοκτησίας Ευσταθίας Γεωργιοπούλου.

Εγιναν 2 ακόμα κούρσες με ενδιαφέρον με άλογα, αναβάτες και αμαζόνες από τον Ιππικό Ομιλο Καλαμάτας (σχολή Νίκου Δρούγα).

Οι αγώνες διεξήχθησαν στο ιπποδρόμιο - αγροτικό δρόμο του χωριού και η εκκίνηση γίνεται σε σημείο κοντά στο εξωκκλήσι του Αγίου Γεωργίου.

Τις ιπποδρομίες οργάνωσε ο Σύλλογος Φιλίππων Πελοποννήσου υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας, ο οποίος συνέδραμε οικονομικά και με τα μέσα που διαθέτει στην προετοιμασία και τη διεξαγωγή.

Στους αγώνες παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Φάβας, Ανδρέας Καραγιάννης και Αναστάσης Σκοπετέας, ο αντιπεριφεριφερειάρχης Μεσσηνίας Βασίλης Καπέλιος, η θεματική αντιπεριφερειάρχης τουρισμού Πελοποννήσου Αννα Καλογεροπούλου, ο πρόεδρος της Κοινότητας Πλατέος Σπύρος Μαρούλης, ο ευεργέτης του χωριού Γιώργος Μαντζής, ιερείς - τοπικοί εφημέριοι, εκπρόσωποι του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου και αρκετός κόσμος.


NEWSLETTER