Σάββατο, 28 Μαϊος 2022 11:31

Λιμεναρχείο Καλαμάτας: Περιορισμοί κυκλοφορίας μηχανοκίνητων και ιστιοπλοϊκών σκαφών

Γράφτηκε από την

 

 

Με απόφαση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας απαγορεύεται από 1 Ιουνίου μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου η κυκλοφορία και αγκυροβολία μηχανοκίνητων και ιστιοπλοϊκών σκαφών μέσα στις πολυσύχναστες παραλίες, οι οποίες οριοθετούνται με κίτρινους σημαντήρες, καθώς και 200 μέτρα εξωτερικά από αυτούς για τα θαλάσσια μοτοποδήλατα (jet - ski) ή 100 μέτρα για τα λοιπά μηχανοκίνητα και ιστιοπλοϊκά σκάφη.

Στην ίδια απόφαση αναφέρεται επίσης:

- Η εκκίνηση/επιστροφή των μηχανοκίνητων γενικά θαλασσίων μέσων αναψυχής, ταχυπλόων σκαφών ή μη, με τη χρήση κινητήρα μηχανής, στις παραλίες εξαιρουμένων των χαρακτηρισμένων λουτρικών εγκαταστάσεων, να γίνεται σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 30 του αριθμ. 20 Γ.Κ.Λ. (ΦΕΚ 444 Β’/1999) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

- Η απαγόρευση αγκυροβολίας πάσης φύσεως σκαφών σε μη πολυσύχναστες παραλίες σε απόσταση μικρότερη των 30 μέτρων από την ακτή.

- Η απαγόρευση κυκλοφορίας των θαλασσίων μοτοποδηλάτων τύπου jet - ski και ό,τι προσομοιάζει με αυτά, ανεξαρτήτως τύπου και ονομασίας, μεταξύ των ωρών 2 μ.μ. - 5 μ.μ. στη θαλάσσια περιοχή που περιλαμβάνεται εσωτερικά της νοητής γραμμής, που ενώνει την άκρα Καλτέτσι (Δήμου Δυτικής Μάνης) μέχρι το Ακρωτήριο Ακρίτας.

- H απαγόρευση εξόδου των λουομένων πέρα από τις θαλάσσιες περιοχές που οριοθετούνται με κίτρινους σημαντήρες στις πολυσύχναστες παραλίες.

- Η καθέλκυση και ανέλκυση σκαφών να πραγματοποιείται αποκλειστικά από τα κεκλιμένα επίπεδα (γλίστρες), σε λιμάνια, λιμενικά καταφύγια και στη Μαρίνα Καλαμάτας.

- Η απαγόρευση της αλιείας με οποιονδήποτε τρόπο σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες αλιείς στις θαλάσσιες περιοχές εντός των κίτρινων σημαντήρων των πολυσύχναστων παραλιών, καθώς και 100 μ. εξωτερικά από αυτούς. Η ίδια απαγόρευση ισχύει και εντός των θαλασσίων ζωνών (διαύλων) που δημιουργούνται για τη διευκόλυνση της εκκίνησης - επιστροφής των μηχανοκίνητων θαλασσίων μέσων αναψυχής. Στις μη πολυσύχναστες παραλίες απαγορεύεται η αλιευτική δραστηριότητα από σκάφος εντός της απόστασης των 300 μέτρων από την ακτή σε περίπτωση που υπάρχουν λουόμενοι. Κατά τα λοιπά ισχύουν οι διατάξεις της αλιευτικής νομοθεσίας.