Κυριακή, 10 Ιουλίου 2022 12:30

Περιφέρεια Πελοποννήσου: 3 νεκροί σε τροχαία τον Ιούνιο

Περιφέρεια Πελοποννήσου: 3 νεκροί σε τροχαία τον Ιούνιο

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τον Ιούνιο σε ισάριθμα τροχαία δυστυχήματα που έγιναν στους δρόμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, για τα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης τον περασμένο μήνα, στην εδαφική αρμοδιότητά της σημειώθηκαν 20 τροχαία ατυχήματα με 26 παθόντες (νεκροί, σοβαρά και ελαφρά τραυματίες).

Ειδικότερα σημειώθηκαν: 3 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα με 3 νεκρούς, 3 σοβαρά τροχαία ατυχήματα με 4 σοβαρά τραυματίες, 14 ελαφρά τροχαία ατυχήματα με 19 ελαφρά τραυματίες.

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων - δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν παραβιάσεις σήμανσης και υπερβολική ταχύτητα.

Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, τον Ιούνιο, συγκροτήθηκαν 674 συνεργεία ελέγχων μέθης, ενώ πραγματοποιήθηκαν 14.514 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 238 παραβάσεις.

Επιπλέον, το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν, εκτός των άλλων και 2.614 επικίνδυνες παραβάσεις. Ειδικότερα βεβαιώθηκαν: 1.759 για υπερβολική ταχύτητα. 246 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση. 202 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση. 148 για ΚΤΕΟ. 62 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. 58 για παραβίαση σηματοδότη. 54 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση. 37 για αντικανονικούς ελιγμούς. 27 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων. 12 για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά. 9 για αντικανονικό προσπέρασμα.

Με βάση την ίδια ενημέρωση, “η Ελληνική Αστυνομία, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα θέματα ασφαλούς οδήγησης και οδικής ασφάλειας, με σκοπό να συμβάλλει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων, υπενθυμίζει σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας”.