Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024 13:13

Ανάδειξη της Ακρόπολης Ελληνικού από την ομάδα #αγαπάμεΔεσύλλα

Ανάδειξη της Ακρόπολης Ελληνικού από την ομάδα #αγαπάμεΔεσύλλα

 

Πεζοπορικό μονοπάτι για την ανάδειξη της Ακρόπολης Ελληνικού σκοπεύει να δημιουργήσει η ομάδα #αγαπάμεΔεσύλλα, στο πλαίσιο των δράσεών της για τον ερχόμενο Μάρτιο. Ειδικότερα, στις 16/3 θα γίνει καθαρισμός του σταθμού και της εισόδου του χωριού, με ώρα συνάντησης στις 9.30 π.μ. στον σιδηροδρομικό σταθμό.

Η συγκεκριμένη δράση, κρίνεται απαραίτητη για τη διατήρηση της ομορφιάς των σημείων αυτών. Στις 24/3 θα γίνει σήμανση και καθαρισμός της σιδηροδρομικής γραμμής από βάτα και κλαδιά, για να δημιουργηθεί πεζοπορικό μονοπάτι για την ανάδειξη της Ακρόπολης Ελληνικού. (Τοποθέτηση πινακίδων σήμανσης μονοπατιού και στη διαδρομή από τη σιδηροδρομική γραμμή μέχρι την Ακρόπολη).

Η συνάντηση έχει οριστεί στον σιδηροδρομικό σταθμό στις 9.30 π.μ.. Σκοπός της συγκεκριμένης δράσης είναι η δημιουργία πεζοπορικής διαδρομής από το χωριό προς τον σημαντικό αρχαιολογικό χώρο της περιοχής. Στο ενδιάμεσο του μήνα, έχει αποφασιστεί η βελτίωση του καλντεριμιού και η τοποθέτηση ταμπελών ανάδειξης των τοποθεσιών του χωριού.

Επίσης ύστερα από πολλά χρόνια, στις 23/3 θα λειτουργήσει το εκκλησάκι του Αγίου Θεοδώρου. «Η συμμετοχή σας για την ανάδειξη του χωριού μας, είναι πολύτιμη και αξιοσέβαστη. Σας περιμένουμε όλους σας, με αγάπη και χαρά να ομορφύνουμε, να διατηρήσουμε αλλά και να  αναδείξουμε τον τόπο μας» τονίζεται από την ομάδα.