Κυριακή, 14 Απριλίου 2024 19:25

Απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη στην Καλαμάτα

Απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη στην Καλαμάτα

 

Συγκέντρωση στο παλιό Δημαρχείο Καλαμάτας, στον πεζόδρομο της Αριστομένους, οργανώνουν την Τετάρτη 17 Απριλίου στις 10.30 το πρωί, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας της ΓΣΕΕ, εργατικά σωματεία της Μεσσηνίας.

Η πραγματοποίηση της απεργιακής συγκέντρωσης αποφασίστηκε σε σύσκεψη την περασμένη Τετάρτη, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι από: Τα Συνδικάτα Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων, Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα, Γάλακτος Τροφίμων Ποτών, Επισιτισμού Τουρισμού Ν. Μεσσηνίας, τα Σωματεία Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ, Φαρμακοϋπαλλήλων και Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΦΚΑ Ν. Μεσσηνίας, καθώς και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Ν. Μεσσηνίας.

Τα σωματεία μεταξύ άλλων, διεκδικούν: Αύξηση του κατώτατου μισθού στα 900 ευρώ. Ρήτρα αναπροσαρμογής των μισθών που να καλύπτει τις συνεχώς αυξανόμενες τιμές στα προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης. Κατάργηση των αντεργατικών νόμων και επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στα συνδικάτα. Καθολική επαναφορά των τριετιών ενσωματώνοντας την περίοδο 2012 - 2023. Επαναφορά των Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα, το επίδομα αδείας στους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους. Επιδότηση ενοικίου με διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης. Να σταματήσει εδώ και τώρα το αίσχος των πλειστηριασμών.
Σταθερή δουλειά με δικαιώματα, 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο. Καμία ανοχή στα ωράρια εξόντωσης των εργαζομένων, στις ελαστικές μορφές απασχόλησης και στις απλήρωτες υπερωρίες. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Ρεύμα φθηνό για το λαό με κατάργηση των έμμεσων φόρων (ΦΠΑ, Ειδικός φόρος Κατανάλωσης) και πλαφόν στις τιμές της ενέργειας και των καυσίμων. Κατάργηση του χρηματιστηρίου της ενέργειας. Αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.
Να μην περάσει η παραπέρα εμπορευματοποίηση της δημόσιας υγείας. Όχι στα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία.